Zanussi ZWG 5145 Schrapend geluid / BH beugel

Klusidee ralf

Administrator
Admin
  • #1
Geachte dames en heren,

Problemen hier.. Plotseling een schurend geluid uit mijn wasmachine (Zanussi ZWG 5145). Aangezien ik ook een BH met nog maar 1 beugel uit de trommel haalde heb ik wel een vermoedelijke dader...

Probleem is nu: Hoe ga ik deze BH beugel er ooit uit krijgen?

Als iemand mij instructies kan geven over hoe ik dit aan moet pakken hoor ik het graag. Ben geen wasmachine expert maar wel een redelijk handige klusser!


Met vriendelijke groet,
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Met een zaklantaarn door de gaatjes van de trommel schijnen, met een beetje geluk ziet u de beugel zitten.
Verwijderen door het gat waar het verwarmingselement zit of de afvoerslang op de trommel loskoppelen.
 

Klusidee ralf

Administrator
Admin
  • #3
Dankjewel voor je reactie... flink met een zaklamp in de weer geweest maar niet te vinden... Klinkt eigenlijk alsof de BH beugel achter (rechts bovenin) de buitentrommel vast zit want het geluid verplaatst eigenlijk niet.

Hoe kan ik mijn wasmachine überhaupt openmaken om te kijken of ik ergens in de ruimte tussen de trommels in kan komen? Begin ik aan de achterkant van de machine of de voorkant? Het gaat om een zanussi ZWG 5145.

Dan heb ik nog een vraag... behalve dat het een vervelend schrapend geluid geeft klinkt het niet alsof de BH beugel veel weerstand geeft oid. Zo voelt het ook totaal niet als ik de trommel ronddraai. Is het een heel gek idee om de machine gewoon nog eens te laten centrifugeren met een lading handdoeken om te kijken of het geluid misschien niet vanzelf kan weggaat doordat de beugel een plekje vindt waar ik er helemaal geen last meer van heb? De bak staat in een bak met waterstop dus ik ben eigenlijk niet zo bang voor lekkage. En heeft iemand enig idee wat het zou kosten om de BH beugel manoeuvre door een prof op te laten knappen?

Mijn dank is groot!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
De vraag is of de twee helften van de kuip gelast zijn of met schroeven zijn vast gezet, als ze gelast zijn kan de kuip niet uit elkaar.
Aan de achterkant zitten onder het deksel twee schroeven, die moeten eruit en kan het deksel iets verschoven worden en eraf gehaald worden.
 

Hobblet

  • #5
Heb precies hetzelfde probleem, zelfde type wasmachine en serienummer, maar moet via de voorkant bij de trommel komen. Het probleem is dat ik niet weet hoe de voorkant open moet om bij het verwarmingselement en afvoer van de pomp te komen. Iemand een idee welke schroeven er uit moeten? Heb de bovenkant er al af.

Alvast bedankt!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu