Zanussi Was-Droog combi WJE 1207 foutcode E-10

Claudi

  • #1
Mijn was-droogcombinatie van het merk Zanussi, model: WJE 1207, typenr: P6247670, produktnr: 914602010 00 geeft bij het droogprogramma na ongeveer 10 minuten gedraaid te hebben de foutcode E-10. Dit is een code om aan te geven dat de machine geen water krijgt.
De waterkraan staat open en geeft ook daadwerkelijk water, de toevoerslang zit niet geknikt of bekneld en het toevoerfilter zit ook niet verstopt (en de deur zat ook goed dicht).
Het vreemde is dat de machine deze foutcode niet geeft bij het wasprogramma (maw, bij het wassen krijgt hij wel gewoon water en wassen doet ie dus ook gewoon, dit heb ik na het droogprobleem alweer gedaan).
Kan iemand mij vertellen wat het probleem kan zijn en zo ja, wat ik er evt. zelf aan kan doen?

Alvast bedankt!
Claudi
 

Co de Witgoedman

  • #2
Het wasgedeelte gebruikt een ander deel van de inlaatcombinatie dan de droger. Het apparaat heeft een 3 voudig ventiel waarvan 1 klep in ieder geval gebruikt wordt voor het drogen. Vermoedelijk is deze klep defect.
Artnr 124 94 72 11/7 en kost ongeveer 40 euro
 

Claudi

  • #3
Is dit goed zelf te repareren? Ook als je zoiets nog nooit gedaan hebt? En zo ja, hoe? Ik kan wel zo'n ding kopen maar dan weet ik nog eigenlijk niet echt wat ik moet doen....
 

Co de Witgoedman

  • #4
Of u het zelf kunt kan ik hier vandaan niet beoordelen.

Het bovenblad moet eraf, dan ziet u links achter de waterinlaat combinatie met aan de achterkant de watertoevoerslang en aan de binnenkant de aftakkingsslangen, waarvan er 2 naar de zeepbak gaan en 1 naar beneden.

Dit apparaat is waarschijnlijk stuk, kunt u het beste eerst even bij de onderdelenzaak laten testen voor u hem gaat bestellen
 

Claudi

  • #5
Moet ik de waterinlaatcombi er dan gewoon uit zien te halen en dat laten testen bij een onderdelenhuis? Of kan ik het zelf ook zien als ik de machine dan weer op het droogprogramma aanzet, of is dat (levens-)gevaarlijk?
 

Helpende Henk

Specialist Witgoed
  • #6
claudi schreef:
Moet ik de waterinlaatcombi er dan gewoon uit zien te halen en dat laten testen bij een onderdelenhuis?
DAT IS HET VERSTANDIGSTE
claudi schreef:
Of kan ik het zelf ook zien als ik de machine dan weer op het droogprogramma aanzet, of is dat (levens-)gevaarlijk?
 

Claudi

  • #7
Het is gelukt!!

Het was niet eens zo moeilijk, het enige lastige was om de waterinlaatcombinatie van het koppelstuk af te krijgen omdat dat zo gemaakt is dat het koppelstuk er wel makkelijk op kan, maar eraf bijna niet lukt.
 

Co de Witgoedman

  • #8
Goed gedaan Claudi.

Fijn dat je weer kunt wassen.

:lol: :wink: :lol:
 

Claudi

  • #9
Nog bedankt voor de hulp!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu