Zanussi Rubino 12 pompt niet af, deur kan gewoon open

Wtromp

  • #1
Onze Zanussi Rubino 12 pompt sinds gisteren niet meer af. Ik deed het deurtje open omdat hij aangaf dat hij klaar was en toen bleek hij nog vol water te staan.
Filter schoongemaakt en opnieuw geprobeerd maar hetzelfde resultaat. De pomp kunnen we niet bekijken, bij dit model zit hij helemaal onderin, het filter is ook in de vorm van een banaan.

Als ik de machine op afpompen zet zoemt hij ongeveer een minuut en dan springt de deur weer los. We horen geen piepjes, geen geratel, alleen gezoem en dan niks.

De afvoerslang is ook niet verstopt, dus wat kan het zijn? Is het tijd voor een nieuwe?
 

Wtromp

  • #2
Inmiddels heeft mijn man gepoogd het apparaat uit elkaar te halen om de pomp te zoeken. Helaas is de wasmachine daarbij overleden, dus hij heeft zijn lesje geleerd. Ik vond nog een bericht op een forum waarbij iemand de pomp via de onderkant kon benaderen maar het was al te laat. Ik snap niet dat er geen boekjes/websites zijn met tekeningen van wasmachines, van auto's zijn die er toch ook? Zo ben je eigenlijk verplicht een monteur te bellen.

Maandag komt de nieuwe, een LG deze keer. Met 5 jaar all-in garantie, dus de komende 5 jaar zie je me hier niet meer :-)

groetjes
Wendy
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Het is vrij logisch dat er geen tekeningen en reparatiehandleidingen op internet staan.
De fabrikanten proberen hun servicedienst ook aan het werk te houden.
Ondeskundige reparaties door leken leveren hen daarnaast negatieve publiciteit op in fora etc. via klachten over de apparaten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu