Whirpool wasmachine 800 AWM 827 deur opent niet

A

Anonymous

Gast
  • #1
Ik heb een whirpool wasmachine 800 AWM 827. Deze wasmachine heb ik gekregen en heeft hiervoor lange tijd stil gestaan. De eerste keer bij gebruik vloog de stop uit de meterkast, de 2e keer na vervaning van de stop deed hij het perfect. Nu bij de 3e keer, sprong de stop er naar 1 sec weer uit, je hoort bij de wasmachine ook een doffe knal en je het klinkt net of er wat lucht ofzo tegerlijk ontsnapt.

Maar nu heb ik het volgende probleem: Het deurtje van de wasmachine wil nu niet meer open. Ik krijg er op geen mogelijkheid beweging in.

Het volgende heb ik al geprobeerd: Stoppen vervangen en stroom erop en kijken of het dan wil. Gebeurt: De stop vliegt er weer uit zodra ik de wasmachine aanzet, ook al staat er geen programma aan.
2e: Wasmachine proberen door te draaien, dit lukt wel handmatig als de wasmachine niet op het stroom staat, maar bij inschakelen stroom vliegt de stop er weer uit en hoor ik bij de wasmachine een doffe knal en heb ik het gevoel dat er lucht ofzo ontsnapt in een korte stoot.

Wie kan mij helpen, zodat ik mijn was uit de machine kan krijgen? En heeft iemand evt. een oplossing zodat ik zelfs weer kan wassen?
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Er is duidelijk iets ernstigs aan de hand met die wasmachine! Een zekering springt er niet zomaar uit ! Er is één maar... als je stop een véél te lage waarde zou hebben, bijv 6 of 10 ampere ipv de normaal noodzakelijke 16 ampere! Dat het deurtje niet open wil komt doordat in moderne machines een beveiliging zit dat de deur niet open kan zolang de machine draait! En omdat de machine niet op spanning staat, krijg je het deurtje niet open...

Controleer de waarde van de zekering (=stop) en indien die juist is blijft er maar 1 oplossing: vakman erbij. Die weet ook wel een truc om het deurtje open te krijgen.

Misschien heb je nog garantie op het apparaat?
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Ik heb op dit moment een stop van 16A en de wasmachine zit in zijn 1tje op een groep. Ik hoorde via via iets over een soort noodoplosing dat het deurtje ook open moet kunnen als er geen stroom op staat. Maar waar ik dat precies kan vinden is me niet helemaal duidelijk. Weet iemand dit?
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
een noodopening heeft de Whirlpool niet. waarschijnlijk heeft de kortsluiting het deurslot dusdanig opgeblazen dat deze geblokkeerd blijft. normaal ontspant het bi-metaal in dit slot zich ongeveer 1 minuut na uitschakelen. Het slot is in het hoofdstroom circuit van de machine opgenomen en komt onder spanning te staan zodra de automaat ingeschakeld wordt. Deksel eraf, stuk pijp op het slot en eruit slaan is de enige oplossing (alleen als er nog wasgoed inzit).

Je moet je afvragen of je überhaupt nog geld wilt uitgeven aan deze machine.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu