Wasmachine Whirpool Imola 1200 werkt niet meer

I.P.A.

  • #1
Hallo allemaal,
Ik zit met een wasmachine probleem!?
Heb een Whirpool Imola 1200 servicenr. 8570 512 20300.
Sinds gisteravond 01 juni doet ie het niet meer goed. Hij centrifugeert niet/water loopt niet weg en de programmakeuzeknop stopt als ie net bij de 10 voorbij is. Heb de filter eruit gehaald water leeg laten lopen, maar er zat geen verstopping in. Heb het vandaag 02 juni nog een keer geprobeerd, hij centrifugeerde heel eventjes en dan valt ie in één keer stil, als de hele programma is doorlopen en hij staat bij stopknop dan blijft de wasmachine doorpraten. Het licht is overigens rood i.p.v. geelgroen. De aan/uit knop werkt wel.
Hoop dat iemand mij kan helpen!
Groetjes Irma
 

Pepjo

  • #2
Wat bedoel je met "de machine blijft doorpraten" ?

Als ik op dit forum rondkijk dan zijn het vaak, als de machine wel draait maar niet meer wil centrifugeren, de koolborstels die versleten zijn.

Let wel, ik ben geen witgoed-deskundige, maar dat is iets waar je mee zou kunnen beginnen.
 

I.P.A.

  • #3
Poeh, hoe moet ik dat uitleggen. Met doorpraten. daarmee kun je vergelijken als de wasmachine net begint.

En waar zitten in hemels naam de koolborstels :?:
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Op of in de aandrijfmotor onderin de machine, er moet eerst een plaat weggehaald worden om er bij te kunnen.
 

WernerV

  • #5
Hallo I.P.A.,

Omdat ik sinds kort exact dezelfde problemen heb met exact dezelfde wasmachine (type klopt volledig) was ik eens gaan surfen om te zoeken of er niet een 2de handstoestel te koop was via het internet(voor wisselstukken).

Voor ik op deze site terechtkwam had ik al een vermoeden dat dit probleem kenmerkend is voor en waarschijnlijk ook gekend bij Whirpool
voor dit type van machine. Het probleem is gewoon dat de programmator vast blijft steken tussen de 10 en A, de machine doet dan niets meer tot je een beetje aan de knop draait en dan werkt hij zen programma af.
Ik heb geïnformeerd naar een nieuwe programmator en die kost ongeveer een 170€. Stel je koopt deze aan en vervangt hem, dan denk ik dat je binnen de kortste keren deelfde problemen hebt.
Waarom? Wel op deze site link naar verkoopsite verwijderd bied een dame haar machine aan omdat "het programma af en toe blijft hangen"


(tekst verwijderd, mod)W

Ongeacht uw mening, positief dan wel negatief, over een bepaald merk, doen we hier niet aan het vellen van oordelen.

Deze site is een klus-site, waarvan de site-administrator niet zit te wachten op eventuele juridische stappen die worden genomen omdat een producent het niet eens is met uitspraken van forumleden.

Om dit te voorkomen heb ik uw tekst verwijderd. Een en ander staat overigens ook duidelijk in de forumregels !

Moderator.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu