Whirlpool trommels/kuip onderling uitwisselbaar?

Gwn-damian

  • #1
Mijn vriendin ( toekomstige vrouw ) heeft een Whirlpool Hollywood 1400 met kapotte lagers.

Nu kan ik voor 10 euro een andere Whirlpool krijgen. Even geen flauw idee wat voor type maar een wat ouder model. Ik ben eens ergens gaan kijken naar loop of sloop machines en alle Whirlpool machines die daar staan hebben precies dezelfde deur en trommel. Ik heb specifiek naar een 5 KG model gezocht want dat zoek ik.

Nu is het zo dat ik in de Hollywood een andere trommel/kuip wil zetten aangezien witgoedmonteurs het me met klem hebben afgeraden om van deze machine de trommellagers te vervangen en zowel onmogelijk is. Een setje lagers kost 45 euro van deze machine en dan is de kans van slagen klein.

Maar nu komt het, Zijn trommel en kuip van Whirlpool wasmachines onderling uitwisselbaar als ik specifiek op zoek ga naar een 5 kilo?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Alleen aan de hand van het gegeven dat de trommel voor 5 kg is zal je geen zekerheid bieden dat de trommels gelijk zijn.

Met (alleen) de typenummers (zoals Hollywood 1400) is het ook niet met 100% zekerheid te zeggen, maar dan komen we een stuk verder, mits de servicedocumentatie te vinden is (helaas onvoorspelbaar).

Vermelding van de servicenummers (+ typenummers) van beide machines geeft de beste kans. Servicenummers zijn 12 cijferig en beginnen met 85..... en heten ook wel 12-NC code.

De kans is echter wel groot dat van de 'sloopmachines' de lagers net zo rot (of nog erger) zijn als van jouw machine en dan doe je een hoop werk voor niets.

Dan kun je naar mijn idee je tijd beter besteden aan vervanging van de lagers. Er staan op dit forum enkele voorbeelden van geslaagde vervanging van lagers bij Bauknecht en Whirlpool wasmachines. Alhoewel er natuurlijk niet bij staat hoe lang de machine daarna nog meeging... :wink:

PS. Van de Holywood 1400 vond ik zowaar de servicedocumentatie (indien het servicenummer 859233420000 is) en daarvan zou de kuip in elk geval nog 'deelbaar' moeten zijn, dwz dat het niet onmogelijk is om de lagers te vervangen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu