Whirlpool Chicago 1200 herrie bij centrifugeren

Amsterdam

  • #1
Hallo,

Sinds kort maakt onze wasmachine enorm veel herrie bij het centrifugeren. Na uitvoerig dit uitstekende forum bekeken te hebben heb ik wel een idee waar het aan kan liggen ... de lagers... een veel voorkomend probleem bij (om het even welk merk) wasmachines.

Mijn wasmachine: Whirlpool Chicago 1200, service-nummer 8570 576 01020, leeftijd: 6 jaar, frequentie: 2 tot 3 per week een was. Op de sticker staat trouwens ook nog: S.Nr. 41 9951 005007

Veel problemen zijn beschreven voor de Whirlpool Anniversary 1200, echter het type Chicago kan ik nergens terugvinden.

Probleem: veel herrie bij centrifugeren. Laat ik de maschine leeg centrifugeren op 800 toeren, geen probleem, geen herrie. De laatste tijd ook wat zwarte strepen op het wasgoed. Dit laatste kan veroorzaakt worden door wasmiddelresidu, dus hoeft denk ik geen aanwijzing te zijn voor het probleem (ik los dit probleem op door leeg 95 graden te wassen met azijn).

Iemand heeft op het forum geschreven gewoon lagerblok (65 tot 75 euro) vervangen en klaar. De ander schrijft weer dat het niet kan vanwege achterplaat losmaken en dan gaat het rubber eraan. Weer iemand anders schrijft dat je speciaal gereedschap nodig hebt. Nog iemand anders schrijft dat het geen zin heeft omdat je binnen no time weer hetzelfde probleem zult krijgen.

De keerring vervangen is weer een andere discussie. Kortom , mij is het niet helemaal duidelijk wat nu het handigst is...ja ok een nieuwe kopen :) Iemand ervaring hiermee voor het type Chicago?

Het lagerblok voor de Anniversary heeft als nummer 4812.520.180.65 (bron: dit forum). Weet iemand of dit lagerblok voor meerdere types Whirlpool wasmachines gebruikt kan worden, dus in mijn geval voor de chicago?

Bij voorbaat dank,

Gr. Sander
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik kan alleen ingaan op het betreffende nummer, dat is inderdaad gelijk.
Voor de rest kan ik he er niets over zeggen, ben zelf geen monteur, en alleen maar verwijzen naar de betreffende andere onderwerpen op dit forum.

In het volgende schetsje zijn de lagers als losse onderdelen aangegeven met nummers erbij. Dit zijn niet de bestelnummers alleen bedoeld als referentie, zodat je weet wat wat is.

De onderdelen zijn ook los te verkrijgen, maar in totaal kom je dan ca 30 euro duurder uit dan het complete pakket.



CMPLT 491252018065 Hub cpl 1200, 48L ca € 60

00 Screw Torx T40 M8 x 25
11 Bearing, ball 6204
15 Hub 1200, 48L
31 O-ring bearing
10 Bearing, ball 6206
30 Shaft seal

Voor verdere detailvragen is er vast wel een witgoedspecialist beschikbaar, maar niet zo vaak als gebruikelijk t.g.v. vakanties. :wink:

Succes!
 

Henny

  • #3
Deze lagerset is in principe niet moeilijk te vervangen, mits het oude lager
niet al te vast op de trommelas zit.
Is dit wel het geval dan heb je een speciaal stuk gereedschap nodig om
het lager van de as af te trekken. (soort poelitrekker)
Controleer ook even of de as van de trommel niet is ingesleten.
Als dit het geval is, dan heeft het vervangen van het lagerset geen zin.

Prijs van deze lagerset is ongeveer 70 euro.
 

Tonr

  • #4
Als je de lagerbus vervangt, borg dan wel de torx bouten evt met een drupje loktite.
 

Amsterdam

  • #5
Bedankt voor jullie reacties.

Het vervolg: na de wasmachine wat opzij geschoven te hebben zag ik al een afgebroken bout op de grond liggen. Dan weet je wel hoe laat het is... de bouten van het lagerblok. Er zat er nog maar 1 in.

Verder veel pulp van wat eens een zwart rubber moet zijn geweest. Overal zwarte spettervlekken, ook bij de moter... einde verhaal. Deze machine is helaas afgeschreven. Ik heb nu een nieuwe (merk verwijderd, mod.) gekocht...

Gegroet.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu