Whirlpool AWT7123D Centrifugeert niet snel genoeg

Carpediem

  • #1
Hallo,
Onze wasmachine centrifugeert op de hoge snelheden te langzaam. Ik weet dat bij kleine volumes in de trommel dit vanwege de controle (balans) niet lukt. Het type is een Whirlpool AWT7123D en Service nr. 070051 10 2963 er staat ook nog een ander nr. op 8561 712 20430
Alvast bedankt voor de nodige tips
Roel
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Wat is het probleem dan ?
 

Carpediem

  • #3
Ik heb het vandaag nog eens geobserveerd. De trommel is maximaal gevuld, Programma, gekleurde was, 70graden 1200 toeren. Wat blijkt als de machine moet centrifugeren. Doordat de was niet gelijkmatig is verdeeld, zoekt de machine de juiste balans van de trommel, door deze heen en weer te laten draaien. Vervolgens gaat de trommel met wat hogere snelheid, maar nog geen 1200 toeren, draaien. Je ziet dan dat de machine door de onbalans van de trommel, heen en weer schudt. Vervolgens stopt de machine, herhaalt het hele proces (heen en weer) en probeert het nogmaals. Dan blijft hij enige tijd op een constante snelheid centrifugeren, maar geen 1200 toeren. Dat weet ik omdat het geluid anders is dan vroeger. Kan het zijn dat de 4 veren, waar de trommel in hangt, iets van hun stijfheid hebben verloren, zodat de trommel bij dit toerental, wat hij probeert te halen, in onbalans (veel schudden) blijft en de electronica 'zegt', ik laat hem op lagere snelheid draaien?
Alvast bedankt voor het meedenken. Ik zoek overigens nog een service manual van deze machine.
Groeten Roel
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Controleer de koolborstels van de motor, bij minder dan 15 mm lengte dienen ze vervangen te worden.
 

Carpediem

  • #5
Bedankt voor de tip, alhoewel ik het verband tussen het niet snel genoeg draaien en de koolborstels niet zie zitten. Het heeft in ieder geval wel geholpen. Hij draait weer als een tierelier!
Roel
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Sommige verbanden zijn niet de moeite waard om te weten :wink:
Mooi dat de machine het weer doet.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu