Werkvolgorde voorzetwand vloerplaten of andersom?

Buup

  • #1
Halloa,

Ik heb een zitten zoeken maar ik kan het niet vinden vandaar mijn vraag...
We zijn aan het verbouwen (van fase bouwval zitten we nu in fase bouwput).
We willen op de vloeren over de bestaande planken, nieuwe houten platen leggen (welk materiaal).
Tevens willen we voorzetwanden tegen de buitenmuren plaatsen omdat we nu een ongeïsoleerde spouw hebben.
Ook krijgen we nieuw leidingwerk.

Oke nu de vraag: welke volgorde moeten we aanhouden ??

profielen voorzetwand
vloerplaten

of

vloerplaten
profielen voorzetwand

Wat betreft het leidingwerk deze willen we in de voorzetwand verwerken echter is het de vraag of dit kan met elktra & water ?? Of alleen elktra en water in de bestaande muren vrezen ??

alvast bedankt !!
 

Tfro71

  • #2
Waarom zou je over de bestaande planken nieuwe leggen? Krijg je niet nog een afwerklaag met laminaat of zo?

Verder mis je in de volgorde de leidingen, die zou ik in de voorzetwand stoppen, scheelt weer een hoop freeswerk.

De isolatiemannen op het forum gaan vast vragen wat voor buitenmuur het precies is en waarom je die niet isoleert ipv het plaatsen van voorzetwanden..
En ik hoop wel dat je tussen de buitenmuur en de voorzetwand isolatie plaatst?

Ik zou zeggen eerst de vloer en dan de profielen. Die vloer krijg je er niet goed meer in als je profielen al overal zitten. Verder zou ik eerst heel goed uittekenen hoe de leidingen allemaal gaan lopen en waar je profielen moeten komen, zelf had ik eerst profielen geplaatst en ging toen bedenken hoe je een 50mm afvoer horizontaal tussen je profielen doorkrijgt ;)
 

Buup

  • #3
1) De (verdiepins) vloer is niet super, we willen het kraken tegengaan en deels voor geluidsisolatie.

2) Dat ik het leidingwerk niet genoemd heb komt omdat ik nog niet wist of ze in de ouwe of nieuwe wand kwamen. Nu komen ze logischer wijs na de profielen.

3) Opbouw gevelmuur bestaand: buitenblad: halfsteend, luchtspouw zonder isolatie, binennblad halfsteens. In de nieuwe situatie zou er idd aan de binnenkant tussen de profielen isolatie komen echter heb ik deze niet genoemd omdat dit als laatste gebeurd toch ?!

4) oke nieuwe werkvolgorde:

vloerplaten (welk materiaal)
profielen
leidingwerk
isolatie
gipsplaten

toch ?
 

Tfro71

  • #4
Denk dat isolatiemannen ook maar wat moet zeggen maar volgens mij isoleer je beter de spouw in de buitenmuur dan een voorzet wand.

Krakende vloer is ook prima te verhelpen met een heeeeeeeeleboel schroeven. Voor geluidsisolatie is alleen een setje planken niet voldoende. Contact geluid blijft erdoorheen gaan en geluid via de lucht los je alleen op door alles goed dicht te maken. Ik heb mijn vloer (houten vloer op balken) supergoed vastgeschroefd (2 schroeven per kruising vloerdeel/balk) en alle gaten en kieren met PUR dichtgemaakt. Hieroverheen een geluiddempende ondervloer en dan parket (nergens tegen de muur aan), de onderburen waren onder de indruk. Maar voetballen en knikkers die bovenhands door de woonkamer gaan horen ze uiteraard nog steeds.

Wil je toch vloerplaten zoek naar dan vloerelementen met bijv. steenwol eronder. Zo zijn er gipsvezelplaten met steenwol eronder, weet niet of je onderburen hebt maar dan doe je ook weer wat aan de brandwerendheid.
En anders kun je gewoon vuren vloerdelen eroverheen schroeven, je huidige vloer is waarschijnlijk ook gewoon vuren. Niet bij de standaard bouwmarkt halen, die verkopen alleen hoepels.
Wel eerst de bestaande vloer even goed vastschroeven en alle gaten en kieren dichtmaken met PUR.

Je volgorde is volgens mij goed, elektrabuizen steek je door gaten in de profielen (als je die metalen gebruikt) dus de profielen moeten eerst.
Ik zou verder de profielen als het even kan ook geluiddempend aan de vloer en de muren zetten (daar is een soort band voor) dan heb je nog minder contactgeluid (als dat een probleem zou zijn).

Mochten er nog wanden tussenzitten waar je makkelijk tegen aanloopt of schopt dan kun je overwegen de gipsplaten te vervangen door gipsvezelplaten. Die gaan minder snel stuk en werken verder hetzelfde. Helaas zijn ze net niet even dik als gewone gipsplaten dus voor elke wand moet je opnieuw kiezen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu