Welke volgorde is de beste, stucen of cementdekvloer?

Klusmutsers

  • #1
Wij moeten nog twee fases afwerken in ons huis, maar welke eerst??
Er moet nog 5 cm. cementdekvloer gestort worden en nog gestuct worden. Liefst zouden wij eerst de muren laten stucen, zodat die niet meer afgeven. Maar maakt het vocht van de cementdekvloer de stucmuur weer vochtig en kan dit kwaad? Of kunnen we er iets tussen leggen, waar de cementdekvloer tegenaan gestort kan worden?
Alvast bedankt voor antwoorden.
 

Bouwknots

  • #2
Eerst de dekvloer aanbrengen dan de muren stucen, dat is de volgorde die over het algemeen aangehouden wordt.

Als je bang bent voor optrekkend vocht zou alvorens te stucen een strook folie langs de wand kunnen leggen maar als je de vloer voldoende laat drogen is dat niet nodig
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #3
Eerst de vloer doen.
 

KlusRob

  • #4
Inderdaad eerst de vloer. Als je eerst stuukt en daarna de vloer pas doet, is de kans groot dat er geknoeid wordt met de specie en je allemaal specievlekken op de onderste halve meter van je netgestuukte muur hebt. Da's zonde.

Controleer bij het stucen wel of de muur tot de onderkant recht is. Bij mij heeft de stucadoor onderaan op veel plaatsen een richel laten zitten, of is het stuukwerk de onderste paar cm ineens een halve cm dikker geworden, waardoor ik veel moeite had om de plinten te bevestigen. Heb met een (oude) houtbeitel op bijna de halve lengte van de muur onderaan gips moeten wegsteken omdat de plinten anders scheef kwamen te zitten.
 

Willem9503

  • #5
Ik zou zeggen eerst stuc dan vloer, zelf ook laten doen (stukadoorsbedrijf deed ook vloer), kunnen muur lekker weg smeren in de laatste centimeters en de vloer en tegen aan storten. Vloerenbedrijf kan op zich best netjes werken en ik heb alleen een cementsluiertje in de laatste 4/5 cm van de wand, en dat werk je met een plint makkelijk weg. Moet er wel bij zeggen dat er bij vloerverwarming onder zit en aan de muren dus isolatie zit. dat scheelt in het eventuele knoeiwerk.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu