Welke ventilatie unit voor 2 3-standen schakelaars

Gerard1974

  • #1
Mijn Storkair CFMe heeft het begeven. Nu moet ik een nieuwe ventilatieunit aanschaffen.

Ooit is er een 2e 3-standenschakelaar in de badkamer gezet echter deze bleek niet aangesloten te kunnen worden op de Storkair.

Is er een ventilatie unit op de markt waar ik 2 bedraadde 3 standen schakelaars op kan aansluiten?

Andere optie zou kunnen zijn de 3 standen in de bakamer aansluiten en die in de keuken niet. Is dat ook mogelijk? Ik heb een periplex stekker systeem nodig.
 

Xr8

  • #2
Je kunt tegenwoordig boxen krijgen met afstandsbediening. Je kunt hierop meerdere afstandsbedieningen inlezen. Je kunt je perilex vervangen door een wcd of je box voorzien van een perilexstekker.

2 3 standenschakelaars zou toch moeten kunnen werken. Alleen als er een van beide op 3 staat, kun je met de andere eea niet meer beinvloeden is mijn idee. Zelf eigenlijk nog nooit meegemaakt.

succes.
 

Gerard1974

  • #3
Als ik een 2 e met draad wil aansluiten doe ik dat dan in de fan of in de wcd waar de perilex ingaat?
 

Xr8

  • #4
Snap je vraag niet helemaal. De schakeling van de 3 standen schakelaar zit altijd buiten de box. Doordat je perilex 5 polen heeft kun je op 2 contacten spanning zetten of weghalen. Daardoor gaat de box in verschillende toerentallen draaien.

Als je bedoelt een gewone box met normale stekker dan kun je de perilex vervangen en op een normale wcd fase,nul en aarde aansluiten. De zwarte draden afdoppen, of de 3 standenschakelaar verwijderen.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu