Welk gereedschap voor sleuven en gatenboren

CB73

  • #1
Ik heb net een woning gekocht waarvan er een aantal stopcontacten verlaagd moeten worden, lichtpunten in het plafond verplaatst moeten worden (dus sleuven boren), dit beide in beton. Nu wil ik dit een kennis laten doen maar ik wil precies weten welk gereedschap/boren ik moet huren hiervoor. En hoe lang duurt het om zoiets voor elkaar te krijgen want dan weet ik voor hoeveel dagen ik het moet huren. Zou gaan om het verlagen van 6 stopcontacten, 2 lichtpunten in plafond verplaatsen (zo'n 50-100 cm) en 1 nieuw punt aanmaken in celbetonblok.

Volgens mij in ieder geval een diamantboor en de daarbij behorende stofzuiger. Maar wat moet ik nog meer huren (om bijv ook makkelijk een gat te maken voor de nieuwe wandcontact dozen). Ik ben totaal geen klusser (en ook nog eens een vrouw) dus graag zo specifiek mogelijk als het kan :wink:

Alvast bedankt
 

CB73

  • #2
Ik heb inmiddels de antwoorden op mijn eigen vraag;-)

Nu staat in het boekje niet aangegeven of er bij het volgende gereedschap ook een speciale stof/waterzuiger nodig is. Wie weet dit:

Boor / Breekhamer
Muursleuvenzaag

Het huis is helemaal leeg dus een beetje stof is niet erg maar als het echt flinke stofwolken oplevert dan zou ik het wel willen gebruiken.
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #3
Een bouwstofzuiger kan sowieso geen kwaad.
Het geeft erg veel stof.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu