Wel of niet dampscherm dakisolatie

Zwoer

  • #1
Hallo, ik ga mn zolder isoleren met glaswol tussen de spanten en de bedoeling is een dampschermfolie aan de binnenkant te gebruiken. Maar er zit met 2,5cm purschuim beplakte spaanplaat als beplating tussen de dakpannen en de spanten, sluit ik hiermee nu misschien evt vocht op tussen de pur en de folie of is dat prima?
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Een dampscherm heb je sowieso nodig maar de vraag is of je niet alsnog in de problemen komt met de bestaande isolatie ivm condens.

Ik heb hier thuis eenzelfde situatie op een deel van het dak. Ik zou overstappen naar een harde plaat als PIR en geen minerale wol toepassen. De technische helpdesk van het bekende merk van koning leeuw vertelde me dat het in mijn geval goed zou moeten gaan als ik minimaal 2 cm luchspouw aanhoudt tussen dakbeschot en PIR en een goed dampscherm aanbreng.
 

Zwoer

  • #3
Eh ja, dit zal trouwens ook al PIR zijn. Het zijn van die verlijmde dakplaten. Ik heb al een partij glaswol liggen die ik ervoor zou gebruiken. In mijn geval ook ergens zo'n luchtspouw?
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #4
Klopt, in dit geval adviseert men meestal een luchtspouw tussen beschot en isolatie. Maar als het echt sandwichpanelen zijn hoeft het trouwens niet eens. En daarnaast klimaatfolie aanbrengen zodat de zaak in de winter dicht is en vocht dat er toch in komt in de zomer er weer (naar binnen toe) uit kan. Luchtdicht maken met gewone folie zou ik niet proberen, want eventueel vocht kan er dan nooit meer uit, niet naar binnen en niet naar buiten. Heb je een foto van het dak waarop te zien is wat er nu tegen zit?
 
Laatst bewerkt:

Zwoer

  • #5
Zolder.png

Dit is de bewuste zolder, het dakbeschot dus aan de buitenkant beplakt met PIR. Bedoeling is tussen de balken glaswol en dan richels erover voor de binnenbetimmering (en de folie tussen de glaswol en de richels)

Dus een ademende folie begrijp ik en wat ruimte laten tussen de glaswol en het dakbeschot? En wat is de beste plek voor de folie?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
Edwinnn schreef:
Klopt, in dit geval adviseert men meestal een luchtspouw tussen beschot en isolatie
Waarom? Kan je mij naar een link sturen waar dit wordt aanbevolen. Geen oude link op dit forum opzoeken. Volgens mij is dit advies uit de tijd dat er 2cm isolatie werd aangebracht.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu