Wel of geen perilex voor oven

MarcoK

  • #1
Binnenkort wordt er bij ons thuis een nieuwe keuken geplaatst met daarin een Bosh combioven met een opgegeven aansluitwaarde van 3,6 kW. Nu is mijn vraag of ik hier wel of niet een perilex aanlsuiting voor moet aanleggen. 3,6 kW is volgens mij net een grensgeval.

Wat ik ook graag wil weten is in het geval ik wel een perilex aansluiting moet aanleggen, of het is toegestaan om op de groepen van de perilexaanlsuiting, ook nog andere zaken zoals verlichting en koelkast mag aansluiten? Het probleem is nl. dat ik nu eigenlijk maar 2 groepen beschikbaar heb voor de keuken (electr.oven, koelkast, vaatwasser, afzuiger, verlichting) en in pincipe verandert er niet veel in het soort apparaten.

Graag wat advies.
 

Mart81

  • #2
Waarschijnlijk heeft de oven een gewone stekker die je op een normale wcd aansluit. Wel op een aparte groep. Op 1 groep kan maximaal 3680 VA.

Als de combioven wel een perilex nodig heeft, wat ik niet verwacht, dan mag je op die groep geen andere apparaten aansluiten.
 

MarcoK

  • #3
Mart, bedankt voor je info. In het geval dat er wel perilex noodzakelijk zou zijn, mag je beide groepen dan niet voor andere apparaten gebruiken?
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #4
Nee, dat mag niet.
 

Mart81

  • #5
Een perilex kan op verschillende manieren worden aangesloten. Een perilex aansluiting zegt nog niets over de voeding die er op aangesloten is. De perilex aansluiting waar jij van uit gaat is 2x 230v, 2 maal nul en aarde

Die aansluiting word ook wel een kookgroep genoemd. Je hebt dan wel 2x 230volt maar het word als één groep gezien. (daar verschillen de meningen over maar dat gaat offtopic) Deze groep / groepen mag je dan niet voor andere aparaten aansluiten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu