WC; Water loopt slecht weg bij spoelen

Carlosvw

  • #1
Beste allemaal,

Ik heb even gezocht en kon een paar soortgelijke topics vinden, maar bepaalde essentiele details verschillen. Vandaar dat ik een topic open.

Ik woon in een oud huis, jaren 20. De riolering is gelukkig ergens in de jaren 80 door een vorige eigenaar gemoderniseerd

De wc beneden was een jaren 80 pot ook. Normaal closet. Deze heb ik een paar maanden terug laten vervangen door een wandcloset. Hierbij is tevens een en ander uit de rioleringsbuis aan troep gehaald en is er een nieuwe buis gemaakt.

Nu; het water in dat nieuwe toilet loopt tot driekwart van de pot bij spoelen en loopt langzaam weg. Op het eind zakt het water tot net iets onder waar het normaal zou staan.

Boven in de badkamer loopt het water in de douchebak ook langzaam weg. Totdat er een soort zuiging komt die al het water wegtrekt, ik hoor geborrel en blijft het water goed weglopen. Na 5 minuutjes loopt de bak weer vol, nadien trekt het water ineens weer helemaal weg. Zo ook bij de spoelbak en bij het bad.

Welnu; Moet ik de problemen zoeken in een verstopping (waarom loopt het uiteindelijk wel ineens goed weg na n paar minuten) of is er iets met de buizen niet goed en kan er bijvoorbeeld te weinig lucht bij?

Jullie reacties worden zeer op prijs gesteld
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
1. Waarschijnlijk een gedeeltelijke verstopping in de afvoer, daardoor kan de lucht in de afvoer niet goed weg, als de lucht weg is loopt de afvoer wel leeg, dat het water in de pot laag komt te staan wijst hier op.

2. Een andere optie is dat er geen ontluchtings/ontspanningsleiding door het dak gaat, komt niet zo vaak voor dat dit de oorzaak is.
Wilt u het zeker weten dan kunt u een camera-inspectie laten uitvoeren door een ontstoppingsbedrijf, vinden ze wat dan kunnen ze dat gelijk oplossen.
 

Carlosvw

  • #3
Dank voor je snelle reactie Jan, dat wordt dus een rioleringsspecialist/loodgieter zoeken!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu