Waterschade door douche put

Ronath

  • #1
Beste,

vorige maand kwam ik beneden in de woonkamer en zag een plas water op de grond liggen. ik keek eerst heel boos naar de hond maar na inspectie bleek het toch water te zijn. Nu kwam het dus uit het plafond. loodgieter erbij en deze zei na inspectie van de badkamer (zit boven de woonkamer) dat het de kitnaden zouden kunnnen zijn en dat we deze eerst moesten vervangen voordat we de vloer gingen open breken... zo gezegd zo gedaan, maar na dit leuke klusje bleek na een week een droog plafond te hebben, weer een grote vochtplek op het plafond... toen kwam ik op het idee dat het afvoerputje misschien niet goed aansloot ofzo. En jawel deze zat losig. na aandraaien van de bout die de afvoer slang tegen de douchebak aan trekt, was de lekkage verholpen. Het waren dus niet de kitnaden, leuk dat sommige mensen hun vak niet verstaan...
Maar nu de lekkage verholpen is zit ik dus nog met een kromme laminaat vloer die vervangen moet worden en is het vocht in de muren flink gaan schimmelen. Dit moet dus gemaakt/gerestaureerd worden. Nou is mijn vraag of de verzekering dit dekt? of valt dit onder achterstallig onderhoud?
ik kijk uit naar jullie reacties

gr Ronath
 

Kaajee

  • #2
Ik vrees dat de enige die hier antwoord op heeft je verzekeraar is.......(maar als ik dat zou zijn, zou ik niet uitkeren, gewoon (achterstallig) onderhoud inderdaad, wees blij dat je probleem zo relatief eenvoudig en zonder al te veel kosten opgelost is)
 

Xr8

  • #3
Mits goed verzekerd is mijn ervaring dat het vaak wel vergoed wordt. Gevolgschade wel, de oorzaak niet. Maw de rekening om het defect te herstellen moet je zelf betalen. Schade ivm onderzoek aan plafond tegelwerk ed is vaak wel gedekt.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu