Waterdruk CV loopt op.

Orgelman

  • #1
Gewoonlijk is de druk in onze cv installatie plm 2,5 bar. Onlangs viel me op dat die was opgelopen tot 3 bar. Gisteren water laten weglopen en de druk weer op 2.5 gezet. Die is nu een dag later al weer opgelopen tot 2.7!
Een monteur van de Gaswacht opperde dat de boiler van mijn combiketel
(Nefit turbo HR C21H uit 1994) lek zou zijn. Water uit de boiler mengt zich dan met dat uit de CV installatie. Hij adviseerde mij om de boiler niet meer te vervangen gezien de leeftijd van de ketel. Die ketel draait overigens prima en wordt jaarlijks onderhouden. Graag jullie gewaardeerde mening in dezen.

mvg van orgelman
 

Grashopper

  • #2
De ketel is 15 jaar oud, dus aan het einde van z'n economische en technische levensduur. Wanneer het boilervat lek is loopt het sanitairwater je CV systeem is zodat de druk oploopt. Uiteindelijk zal je overstortventiel bij 3 bar open gaan. De boiler zal dus moeten worden vervangen. Een andere optie is dat je expansievat kapot is en de druk door stoken oploopt. De eerste optie lijkt me in jouw geval aannemelijker daar er met dit weer weinig wordt gestookt :mrgreen:
Je zou kunnen proberen nog ergens een tweedehands boilertje op de kop te tikken en die zelf te plaatsen als je wat handig bent. Anders zou ik er niet meer in investeren en eens gaan kijken voor wat anders.
Jammer dat je dit niet eerder wist, heb net 2 weken geleden bij m'n zwager eenzelfde toestel met een goed boilervat van de muur gehaald. Toestel heeft hij naar de stort gebracht :oops:
 

Xr8

  • #3
Als de boiler inderdaad kapot is, en dat is zeker niet ondenkbaar dan ben ik het met de monteur eens.

De boiler is best wel een duur onderdeel, plaatsen ervan is ook nog wel even wat werk, er moet nogal wat afgetapt worden.
Nieuwe zou ik zeker niet doen, tweehands zelf plaatsen is misschien een optie.

Anders zou ik deze kosten reserveren voor een nieuwe. Je kunt nl de boiler wel vervangen, de rest is ook 15 jaar oud en heeft zijn langste tijd al gehad.

Succes.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #4
Als u de inlaatcombinatie (toevoer van koudwater de ketel in ) onder de ketel dichtzet en dan wacht, b.v de gehele nacht en de druk is dan niet opgelopen dan is het zeker het boilervat.

Vr Gr en succes ermee
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu