Wateraansluiting voor buiten

MrRalph

  • #1
Hallo allemaal,

Graag wil ik achter in de tuin (35m vanaf het huis) een kraantje hebben. Er ligt bij mijn huis al een voorbereiding, in de vorm van een stugge slang van 25mm diameter (zie foto) vanaf de wateraanvoer uit de meterkast. Die slang is echter maar 1 meter buiten het huis, dus die moet verlengd worden.

Direct achter het huis komt een terras. Wat ik van plan ben, is een zelfde slang kopen van zo'n 35meter en met een koppelstuk aan de bestaande slang maken. Achter in de tuin moet er dan een kraantje op komen.

Ik heb dit nog nooit gedaan en ken het type slang ook niet. Kan iemand mij vertellen hoe deze heet en waar ik op moet letten bij de klus? Bijvoorbeeld: mag ik het koppelstuk onder het (nog aan te leggen) terras aanleggen en hoe sluit ik uiteindelijk een kraantje aan op de slang?

Dank allemaal,

Ralph

 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #2
De slang op de foto is een tyleenslang en kun je eenvoudig met een koppeling verlengen. Ik zal je een privebericht sturen over hoe verder, aangezien namen van webshops niet openlijk genoemd mogen worden op dit forum.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #3
Dat is een Tyleenslang voor de waterleiding
koppelingen en dergelijke vind je bij de loodgieter of bouwmarkt

als je de slang van 35 meter in 1 stuk wilt leggen moet naar de looggieter
de G en dergelijke hebben niet van die lange stukken
 

MrRalph

  • #4
Dank jullie wel, dat komt goed!
Ralph
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu