Wateraansluiting Geberit inbouwreservoir

CaveMonkey

  • #1
Hallo allemaal!

Al een paar maanden zit ik met veel enthousiasme te lezen wat jullie allemaal schrijven, nu zit ik met een vraag die ik nog niet tegen ben gekomen.

Het inbouwtoilet van Geberit wordt geleverd met een afsluitkraantje, waar je aan de ene kant de flexibele slang in het reservoir aansluit, en aan de andere kant de watertoevoer.

Mijn vraag is nu: de aansluiting van de watertoevoer lijkt half duims, een 15 mm koperbuis zou er net in kunnen passen, maar past net niet. Hoe sluit ik de waterleiding aan? Met knelkoppeling en dan toch 15 mm erin? Normaal lijkt mij 12 mm, maar dat is veel te ruim. Mis ik een koppeling?

Alvast bedankt voor de reacties!
Groeten,
Marco
 

Willem67

  • #3
Niet met knelkoppelingen, maar solderen.
Je komt er niet meer bij.
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #4
Bij de soldering kom je wel bij :?

Je kan het gewoon met knelkoppelingen aansluiten,normaal vastdraaien de koppeling.

Die gaan niet meer lekken.
 

Xr8

  • #5
De aansluiting is inderdaad 1/2", deze bij voorkeur verpakken met hennep en fitterskit en er dan een schroefbus of schroefknie opdraaien, vaak is het een knie in verband met de ruimte. Een muurplaat 1/2"past ook goed.

Goed controleren of alles dicht is.

Succes.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Ik voer de leiding van 12 mm tot in het reservoir en werk dan met 12 mm knel x 1/2" schroefdraad, kun je er altijd weer bij.
 

CaveMonkey

  • #7
Ok dan! Bedankt allemaal!

Er zit nu op de watertoevoer een muurplaat 1/2", die heb ik er opgezet toen ik apparatuur had geleend voor het knellen van de flexibele leiding.

Nadeeltje is dat deze momenteel aan de buitenkant van de houtskelet/gips muur zit, en ik die dus nog door de muur moet trekken.

Ik ga morgen even kijken of ik dat het handigst kan doen door met een 1/2" schroef -> knelfitting -> buisje -> knelfitting->1/2" schroef -> inbouwreservoir kan doen, of een iets groter gat maken, en dan de muurplaat rechtstreeks op de schroeffitting van het inbouwreservoir zet. Dat is qua aansluitingen wel het mooist. Ik denk dat ik daar ook wel genoeg 'flexibele' slang voor over heb gehouden.

Jullie horen nog hoe het is gegaan!

Groeten,
Marco
 

CaveMonkey

  • #8
Hallo allemaal!

Nou het is gelukt hoor! Het stopkraantje zit met fitterstape rechtstreeks op de muurplaat geschroefd, komt geen druppel water uit. Ben nu nog bezig met de ombouw, valt altijd tegen wat je in een dag doet he (zeker als het de eerste keer is :-)

Groeten en bedankt!
Marco
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu