Water container storing bij Bauknecht TRK Dolphin wasdroger

Nl37131

  • #1
Ik krijg steeds de melding dat er wat mis is met de watercontainer (het lampje knippert, je hoort een piep en de was is niet droog). Volgens de beschrijving is dan de watercontainer vol, of zit de warmtewisselaar niet goed. Ik gebruik de watercontainer echter niet (en hij is ook helemaal leeg), maar voer het water af via een slangetje.

Om het te verhelpen heb ik de warmtewisselaar verwijderd en de deze bleek helemaal schoon te zijn (geen stof ertussen). Eromheen gevoeld en gevonden dat er in het gedeelte naast de warmtewisselaar ruimte wel een klein laagje water stond. Ik heb daar ook nog wat stof tussenuit gehaald.
Dit gaat lastig omdat er tussen het warmtewisselaar compartimentent en de ruimte waar het water slechts een kleine opening is.

Verder heb ik de slang leeggeblazen en daarna weer gestart. Er kwam netjes water door de slang, maar het probleem deed zich weer voor.
Toen heb ik de veel water in de machine gedaan (en geen kleding) om de slang door te laten lopen. Er kwam toen veel water uit de onderkant van de machine (misschien teveel water in de machine gedaan), maar ook wat uit de slang.

Daarna heeft hij 1x foutloos gedraaid, maar nu krijg ik toch weer de foutmelding.

Weet iemand een oplossing ?
 

Co de Witgoedman

  • #2
Uw pomp, welke aan de voorzijde bij de bodemplaat zit, zal vermoedelijk defect zijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu