Samsung eco bubble 8.0 pakt geen water ( beveiliging)

Anoukie

  • #1
Ik heb een samsung eco bubble 8.0 kg

Als ik programma heb ingesteld en druk op start pakt hij geen water dus start het programma niet. Hij probeert het wel maar dan hoor ik ineen een tikkent geluid boven het deurtje. Kijk maar naar de video en luister heel goed.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Weet je zeker dat de waterkraan open is en goed functioneert?
Dat is namelijk een veel voorkomend probleem: een waterkraan die of niet open staat, of die wel open staat maar defect is, dus dan komt er geen of te weinig water uit.
Emmertest: Houd een emmer onder de kraan (toevoerslang even eraf schroeven) en draai de kraan vol open. Een 10 liter emmer moet in ongeveer 30 sec. gevuld zijn.

Er is geen link naar een video te vinden in de startpost, maar het tikkende geluid zou kunnen komen van het inlaatventiel van de wasmachine. Ook denkbaar is dat de deurvergrendeling niet (meer) goed werkt en dat het slot wel op slot gaat maar niet terugmeldt aan de besturing dat de deur op slot zit. Dan probeert de besturing een aantal keer opnieuw de deur op slot te doen en dat geeft ook een tikkend geluid.

Als de deur niet op slot gaat (of dat niet teruggemeld wordt aan de besturing) dan kan er bij de meeste wasmachines ook geen water genomen worden. Want anders zou het water even hard weer uit de eventueel geopende deur kunnen lopen.

Veel meer hulp dan deze tamelijk algemene bewoordingen kan ik niet geven, want ik ben zelf geen witgoedmonteur en heb ook geen enkele technische documentatie van dit merk. Misschien hebben andere leden op Klusidee dat wel, maar die hebben dan toch wel de exacte typegegevens van het typeplaatje nodig. Wellicht kun je dat vermelden, het typeplaatje zit meestal in de deuropening of op de deur zelf. En anders achterop het apparaat.
 
Laatst bewerkt:

Anoukie

  • #3
Het bestand video is te groot
 

Anoukie

  • #4
50 sec duurd de video kraan is open
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Je kunt bij Klusidee geen video's aanhangen. Gebruik een website waar dat wel kan, bijv. Youtube en plaats de link erheen in je antwoord.

Kraan is open zegt me niets. Heb je de emmertest gedaan?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu