Wasmachine Zanker SF 6650 valt plotseling uit

WouterP

  • #1
Mijn Zanker SF 6650 wasmachine valt plotseling uit. Dit gebeurt onafhankelijk van het programma en of er een programma draait of niet. Wanneer de wasmachine uitvalt blijft alleen het waarschuwingslichtje van de deur branden (oranje lichtje dat de deur niet open kan).

Ik heb de machine ongeveer twee jaar geleden gekocht. Hij heeft een jaar lang zonder problemen gewerkt in een studentenhuis. Daarna heeft hij een jaar stil gestaan. Kort geleden heb ik hem verhuisd naar mijn nieuwe huis. Aangezien ik geen pinnen voor transport had, heb ik hem zonder transportbeveiliging vervoerd. Ongeveer 30km over de snelweg, maar wel heel rustig gereden.

Sindsdien heb ik nog geen programma volledig af kunnen draaien. Voor zolang hij draait, draait hij zonder problemen. Water aanvoer en afvoer werken allebei goed. Het lijkt erop dat de machine langer draait als ik hem een tijd niet geprobeerd heb. Als hij een paar dagen heeft stil gestaan, draait hij ongeveer een half uur voor hij uitvalt. Als ik het een uur later nog eens probeer, dan valt hij al binnen enkele seconden uit.

Ik heb de machine helemaal open gehad, al ben ik geen expert. Op het eerste gezicht zag alles er goed uit. Geen water op de bodem, geen draadjes die los zitten, niets vreemds gezien.

Heeft iemand enig idee wat het probleem kan zijn?
 

HarryO

  • #2
Probeer de foutcode eens uit te lezen.
Zet de machine aan op Wit/Bont 60 en start hem op.
Als hij water begint te nemen druk dan de toetsen Start/Pauze en Starttijd keuze samen in en houd deze ingedrukt.
De lampjes Einde en Start/Pauze gaan nu knipperen en je krijgt een code in het display.

Wat is het knipper patroon en wat is de display melding?
 

WouterP

  • #3
Code EF2, lampjes knipperen 2 keer beide, daarna knippert alleen einde.
 

HarryO

  • #4
Je hebt dan dus 2 fouten:

EF2: Too much detergent (too much foam during drain cycles)Too much detergent used; Drain tube clogged/kinked; Drain filter dirty/clogged.

E32: Electronic pressure switch improperly calibrated (level on electronic pressure switch differs from 0-66 mm after initial calibration drain and when antiboiling pressure switch is on “empty
 

WouterP

  • #5
Bedankt voor je adviezen. Ik heb de pomp schoongemaakt, deze draait nu weer soepel. Water stroomde er netjes uit. Slangetjes van nivoregelaars uitgeblazen, vervolgens met sodawater gevuld en 2 uur laten staan.

Toen ik een kookwas wilde draaien viel de machine na een paar minuten helaas weer uit. Als hij uitvalt reageert hij helemaal nergens meer op, op start/pauze drukken heeft dus geen effect (en branden ook geen lichtjes meer, het lijkt wel alsof er geen stroom meer op het bedieningspaneel staat). Ik moet de draaiknop naar Uit draaien, een paar minuten wachten en dan pas doet hij weer iets.

Als iemand nog ideeën heeft hoor ik het graag!
 

HarryO

  • #6
Controleer de elektronica module op lossen contacten.
Controleer ook alle stekker verbindingen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu