Wasmachine Whirlpool lekt aan afvoerslang

Elvis Presley

  • #1
Mijn wasmachine Whirlpool Atlantis 1400 imp lekt, volgens mij is dit lek onder de trommel (aan het huis) want daar is het nat, ik heb de slang losgemaakt en nagekeken maar zie niks kapot, nu wil ik hem er weer op monteren en hopen dat hij niet meer lekt, maar met het losmaken van de slang is een rubber ring en een bal meegekomen, en nu weet ik niet precies de volg orde van het monteren daarvan, en ook weet ik niet wat de bovenkant of onderkant van de rubberen ring is.
Wie kan mij helpen?



 

WatchMe

  • #2
Laten we vooropstellen dat ik absoluut geen wasmachine expert ben, maar ik zit momenteel zelf met een euvel en jouw vraag viel mij op omdat na 2 dagen nog niemand had gereageerd en ik weet hoe graag je de zaak weer inelkaar wilt zetten.

Ik kan mij voorstellen dat de bal ervoor dient om te voorkomen dat weggepomt water terug kan stromen. Bij het terugstromen moet de bal door de omgekeerde waterdruk dus de uitgang afsluiten. Mogelijk kan je met deze gedachte de juiste volgorde en stand van de ring bedenken.
 

WatchMe

  • #3
Ik wou de montagewijze zelf ook wel eens weten, dus heb wat zitten googelen op 'balgslang'. Zo heet dat ding namelijk officieel. Zie hier het resultaat:


Je kan hier prima zien hoe het zaakje hoort te zitten.

Veel succes en laat als het kan even weten of het gelukt is...
 

WatchMe

  • #4
Als je na een juiste montage nog steeds last hebt van lekkage, zou je overigen wel eens hetzelfde probleem kunnen hebben wat ik zojuist heb gehad. Kijk maar eens naar mijn bericht van 24 Juli 2009, 00:17.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu