Wasmachine Whirlpool AWG 839 lekt!

Cyman

  • #1
Hoi,

Eigenlijk ben ik net te laat achter deze site gekomen. Heb namelijk gisteren een nieuwe wasmachine besteld.

Ik heb een Whirlpool AWG839 van een vriend overgenomen toen ik ging verhuizen. Ik heb geen idee hoe oud de machine is. Maar hij ziet er goed uit en deed het goed.

Totdat na een paar maanden er water uit de machine lekte aan de onderkant. Dit gebeurde alleen als er water werd toegevoegd. Bij afvoeren en draaien lekte hij niet. Ik heb de pomp rechtsonder schoongemaakt, zeepbakje ook en zelfs gedraaid op 90 graden.

Maar niets hielp. Het leek zelfs alsof het erger was geworden. Dus elke keer als ik een was draaide zat ik klaar met een dweil om het water bij elke toevoer te gaan dweilen. Het ligt niet aan de slangen denk ik, want achter de machine is het droog en de zijkanten ook. Als ik namelijk een droge dweil eronder leg en er wordt voor de eerste maal water toegevoegd, dan zie ik op het dweil links midden richting de voorkant het water.

Bij klantenservice van Whirlpool konden ze alleen voorstellen om een monteur te laten kijken voor 100 EUR. Dat vond ik te duur voor alleen kijken en ik viel ook buiten de garantie dus de reparatie zou dan rond de 250 EUR hebben gekost volgens Whirlpool site en aangezien het nu meer water lekt, had ik maar ten einde raad een nieuwe machine besteld.

Ik vraag me nu af of ik er nu wel goed aan gedaan heb om een nieuwe te kopen. Had dit makkelijk opgelost kunnen worden? Zoja, misschien kan m'n nieuwe aankoop nog annuleren en anders ben ik toch wel benieuwd wat het probleem is geweest.

Trouwens, ik zag ook bij het schoonmaken dat de behuizing/pakking van het zeepbakje onder de scheuren zat. Oorzaak hiervan nog een mysterie. Heb dit afgeplakt met tape. Zou dit ook te maken kunnen hebben met de lekkage?

Alvast heel erg veel dank voor uw reactie.
Groetjes CY
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Hallo CY,

Ik denk dat dat geen slechte beslissing is geweest, die nieuwe aankoop. Want er is altijd veel narigheid met "tweedehands" (was)machines. Omdat je de geschiedenis ervan niet kent, weet je nooit wat er al aan de hand is geweest.

Als er een lekkage in de machine is, moet er meestal toch een vakman naar kijken. Je kunt er niet zomaar mee door draaien, ivm het gevaar dat er water in een motor of iets dergelijks loopt, met risico van brand oid.

En dan dat cancelen van je aankoop: er zijn maar zeer weinig winkels, waar ze bereid zijn een bestelling die je hebt gedaan, om zo'n reden te stoppen! En ze zijn het, als je de consumentenbond en ombudsmedewerkers mag geloven, ook absoluut niet verplicht. Gekocht is gekocht.

Eigenlijk zou ik willen zeggen: laat die nieuwe aankoop lekker doorgaan, en veel plezier met je nieuwe wasmachine!

Groetjes, Kees

PS zou je nog willen weten hoe oud je huidige machine is, dan moet je even het fabrikagenummer hier vermelden. Dan kan bijv. Co de Witgoedman of een andere specialist dat (morgen!) even nakijken.
 

Cyman

  • #3
Hoi Kees,

Bedankt voor je supersnelle reactie. Top! Voel ik me iig opgelucht dat ik niet "onnodig" een nieuwe wasmachine heb gekocht. Nummers wat ik kon vinden op het apparaat:

- 8537 839 72000
- 99 0028 026991
- 2000 282 6991 014048009 01 01

Zouden jullie mij dan nog kunnen vertellen wat misschien de oorzaak is van die lekkage??? Ik heb geen verstand van wasmachines, maar ben toch wel een beetje nieuwsgierig hoe het toch plotseling is gekomen.

Alvast hartstikke bedankt!!!
Groetjes CY
 

Co de Witgoedman

  • #4
Vermoedelijk lekt de slang van de zeepbak naar de kuip.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu