Wasmachine: water blijft in trommel

Lianne

  • #1
De wasmachine werkt goed tot aan het einde van de wasbeurt. Als ik de was uit de trommel haal is de onderste was nog erg nat. Als alles uit de trommel is zie je dat er nog een beetje water in de trommel staat. Als je de trommel dan bv met de hand ronddraait, draait deze door het water wat erin is blijven staan.

Als ik de dop voor bij de wasmachine eruit haal. Het is een soort bakje. Weet niet hoe deze heet. Ik noem deze altijd het opvangbakje. Het is het vakje waar bv. een spijkertje in komt te zitten die je toevallig in je broekzak had zitten en deze mee heeft gedraaid met de was. Als ik die dop verwijder loopt er flink wat water uit, en is de trommel dus uiteindelijk wel leeg.

Weet iemand misschien hoe dit opgelost kan worden en wat er precies aan de hand is.

Alvast hartelijk dank voor jullie reacties.
 

Lianne

  • #2
Philips/Whirlpool
AWG 779/1 NA 920715399
 

Mark en 3 meiden

  • #3
Of de waaier van de pomp is door iets geblokeerd (heb ik gehad was een armbandje van mijn dochter)
 

Lianne

  • #4
Als................de waaier van de pomp geblokkeerd is door iets. Hoe kan ik dat oplossen? Waar zit de waaier van de pomp?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Als ik de dop voor bij de wasmachine eruit haal. Het is een soort bakje. Weet niet hoe deze heet. Ik noem deze altijd het opvangbakje.
Achter dit bakje zit de schoep van de pomp, u kunt hem met een vinger ronddraaien als het goed is, er kan iets achter zitten waardoor de pomp niet draait.
 

Lianne

  • #6
Kan gemakkelijk met de vinger worden rondgedraaid. Neem aan dat dat dan niet het probleem is.

Heeft iemand misschien nog andere suggesties wat er aan de hand is ?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Zet de machine eens op centrifugeren wanneer de trommel vol water zit, blijft er dan nog water in staan dan is waarschijnlijk de pomp versleten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu