Wasmachine blijft water pakken

Pivo

  • #1
Hallo,
Mijn wasmachine Ariston Type LB2000C blijft water pakken, ook als de wasmachine uit staat. Deze storing treedt op sinds werkzaamheden zijn uitgevoerd aan de waterleiding (en de kraan dus niet was dichtgedraaid).
Tegelijkertijd pakt hij ook juist niet heel veel water, het bekende geluid van water pakken na het aanzetten van de machine is weg.

Kan dit iets te maken hebben met vuil dat door de leiding is gekomen en ergens in de machine een verstopping veroorzaakt zodat er mogelijk niet genoeg druk ontstaat om de ´waterklep´ in werking te laten treden? (Bij enkele andere kranen in huis was het filtertje verstopt geraakt en kwam er nauwelijks water uit de kraan).

Of is de waterinlaat of waterklep o.id. stuk?

Dank!
groet, Ivo
 

Pepjo

  • #2
Heb je een en ander al gedemonteerd ?

Het lijkt me wijsheid om eerst de kraan te checken, dan de waterslang en zo dieper de machine in te gaan.

Waarschijnlijk zit er inderdaad ergens vuil of kalk wat een en ander blokkeert.
 

Witte Hond

  • #3
Dus als je de machine aanzet en deze pakt water, en je zet de machine uit door de aan uit toets of de stekker te verwijderen. En er blijft nog water in de machine stromen. Kan het in princiepe alleen maar het inlaatventiel zijn.

Vervang deze en je machine zal weer goed moeten werken.
 

Pivo

  • #4
Het lijkt er sterk op dat het de kraan was. Oude kraan liet bijna geen water meer door, onder andere door stukjes in de leiding. Nieuwe kraan erop en wasmachine doet het weer!

Alleen, krijg ik de kraan niet optimaal vast, zit al 'teflon' tape tussen, maar komt zo nu en dan een druppel uit. de kraan zit er helemaal ingedraaid, dus vaster draaien is geen optie. Iemand nog tips om dit op een andere manier te verhelpen?
groet!
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
Uitdraaien, schoonmaken, opnieuw tapen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu