Wasmachine verplaatsen, water en electriciteit

Cajs

  • #1
De electricien die kwam kijken gaf aan dat hij dacht dat het kastje op de foto voor de zonnepanelen is? Is dit niet een extra groep gemaakt voor de wasmachine? De wasmachine moet naar de zolder verplaatst worden, moet dit kastje dan mee?

20200715_134309.jpg 20200715_134323.jpg
 

HAJ

  • #2
Waar sloot u normaliter de stekker van uw wasmachine op aan? Ik vermoed op de wasmachineschakelaar (op de foto te zien onder het kastje waarop u doelt).

Op basis van de foto's kunnen we niet alles zien, maar ik vermoed dat de zekeringenkast niet aangesloten zit op de wasmachineschakelaar. Uit de zekeringenkast gaat een kabel omhoog naar de volgende verdieping, althans zo lijkt het. Indien u deze kabel volgt treft u vanzelf het apparaat aan.

Kortom het lijkt me niet dat deze zekeringenkast mee moet verhuizen met de wasmachine.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #3
Ik vermoed dat het weldegelijk een zogenaamde PV verdeler is die enerzijds gevoed wordt vanuit de trekschakelaar en anderzijds op de zonne omvormer en wasmachine is aangesloten.
Verplaatsen naar zolder zou kunnen maar de verdeler zal op de een of andere manier toch direct met de groepenkast verbonden moeten worden. Als er een mogelijkheid is zou ik voor zowel de wasmachine als de zonnepanelen een aparte groep op zolder aanleggen.
 
Laatst bewerkt:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu