Wasmachine op zolder plaatsen

A

Anonymous

Gast
  • #1
Beste klussersik heb een paar vraagjes en hoop dat jullie mij kunnen helpen?
wij hebben nu de wasmachine en droger op de badkamer staan, wij willen deze graag op de zolder plaatsen zodat wij meer plaats op de badkamer krijgen voor een commode.de vorige bewoners hadden dit, maar ik weet niet waar het stond.

1) kunnen wij de afvoer van de wasmachine aansluiten op de afvoer van onze cv ketel (natuurlijk wel met een tussenstuk welke ?? ideeën zijn welkom?)

2) zijn er mensen die nog tips of "problemen" zijn tegen gekomen die ons zouden kunnen helpen?alvast bedankt

marwen
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Wanneer je de wasmachine op zolder plaatst betekent dit dat je ook het wasmachine geluid naar zolder (mee) verplaatst. Logisch, maar mogelijk heel vervelend. Zeker omdat de kans is dat je er onder slaapt. Er zijn trillingsrubbers te koop.De afvoer van de CV is een noodgeval afvoer. Het is de vraag wat voor buis daarvoor gebruikt is en waar deze op aangesloten is.Bij ons zit de buis direct naar buiten in de dakgoot. Dan kun je dus niet de wasmachine d'r ook op aansluiten.Het vuile water dat van de wasmachine afkomt is echt vuil. Houd er dus rekening mee dat de buis een zo "snel" mogelijke route naar de grootste buisdikte in huis kan afleggen.Als het mogelijk is om de wasmachine op de begane grond te zetten dan is dat niet onverstandig. Het scheelt je een hoop tilwerk en daar staat de wasmachine op de vaste bodem. De herrie valt dan reuze mee.De electrische aansluiting voor de wasmachine schijnt ook een punt te zijn. Heb ik me nooit mee bezig gehouden .... maar ja wel even de moeite waart om na te vragen.
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
betreft het electrische gedeelte zul je zoals voorgeschreven een geaarde groep moeten hebben voor je wasmachine en misschien wel twee mocht het totale vermogen van zowel de droger als de wasmachine boven de 3680 Watt zijn.Een normale groep in huis is gezekerd met een 16 ampere zekering en bij een normaal voltage van 230 Volt kan je van deze groep maximaal 16x230=3680 Watt trekken.
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Hoi!

Water is denk ik geen probleem, T stukje tussensolderen is kinderspel, toch? Je kan verder de afvoer van de wasmasjien via 40mm PVC aansluiten op de standpijp van je riolering. Op de standpijp (110 mm PVC) zit altijd een ontluchting welke naar het dak zal gaan - de buitenlucht in natuurlijk!! Meestal is dit ook een 40mm PVC pijp, en bij ons is de CV afvoer hier ook op aangesloten. Ik heb dus ook de wasmachine afvoer via een flexibele koppeling hier opgezet, je kan alle benodigdheden bij elke bouwmarkt kopen.Vwb de prik: als je een groep 220V hebt kan je in elk geval elke aansluiting gebruiken, want elke groep is apart gezekerd en geaard natuurlijk. Doe dit dan slim, en zet ze niet alletwee (w.m en droger) op dezelfde, of doe dat wel maar gebruik ze niet samen!!Bij ons is er overigens geen aparte groep voor de wasmachine voor zover ik weet, staat gewoon op het lichtnet van de bovenverdieping (ons huis is 20 jaar).

Succes,Jos.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu