Wasmachine Miele W841 - geluid bij pompen

Jeddahevi

  • #1
Hallo,

Na een jaar gebruik te hebben gemaakt van het amerikaanse 2 in 1 toestel van de compound (wij wonen in Jeddah, saudi arabia) toch besloten om mijn eigen toestellen te laten aansluiten.
Maar zowel droger als wasmachine hebben een reis naar hier doorgemaakt om vervolgens 1 jaar stil te staan.

Nu, mijn miele Novotronic W841 wast zonder problemen maar van zodra hij moet pompen maakt de pomp een soort reutelgeluid. Heb alles uitgekuisd en wanneer ik laat pompen met pluizenfilter eruit (en zonder water) zie ik dat rad draaien zonder geluid. Maar van zodra ik een 2 tal liter wil laten wegpompen begint dat geluid.
Afin, na dat geluid, stopt hij alle arbeid en gaat het rode alarmlichtje van 'afvoer' knipperen.

Het water loopt van de trommel naar de filter zonder problemen, en ook van de afvoerslang loopt het water naar de filter. Dus alle doorgangen zijn vrij, lijkt mij.

Ik hoop dat de pomp niet kapot is (heb ondertussen al veel gelezen en dat rad zit goed vast, kan het niet naar boven of onder bewegen) want ik zou absoluut niet weten waar ik dat hier ergens moet halen. En dat andere toestel trok op niets....

Heeft iemand een idee?

groetjes, evi
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
De pomp zal waarschijnlijk toch versleten zijn, het reutelen geeft dat al aan.
Bij vrij lopen zal de pomp het wel doen maar zo gauw er water weggepompt moet worden gaat de pomp haperen of slaat vast.
Vervangen is de enige optie.

U kunt de pomp denk ik het beste bestellen op internet.
 

Jeddahevi

  • #3
Dank je Jan. Daar vreesde ik al voor.

Heb nog eens gesproken met Maintenance hier en ik krijg een nieuwe wasmachine (wel weer amerikaans type, twee in één), maar allé, ik krijg een nieuwe dus er is toch weer een beetje hoop op properdere was

Als dat geen bevredigende resultaten geeft ga ik een nieuwe pomp bestellen via internet. En proberen zelf installeren, maar tegen dan kom ik hier nog wel eens piepen hoe dat juist moet.

Dus nogmaals bedankt!
Evi
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu