Wasmachine Bauknecht WA2560 stopt in programma

Sparks

  • #1
Hallo,

Mijn wasmachine Bauknecht WA2560 (8554 977 12001) stopt tijdens wassen in het programma. Meestal direct nadat het water erin is gelopen en vaak onderweg nog eens vlak voor het spoelen. Als je even op de startknop drukt, gaat het programma weer verder.
Heb het idee dat de waterinvoer minder krachtig is dan normaal (qua geluid). Heb wel e.e.a. nagekeken mbt tot de watertoevoer, maar dat is allemaal oké. Afvoer is ook oké. Machine verwarmt wel.
Ik heb een keer proefgedraaid (koud) zonder was en dat leverde geen probleem op.
Als het water erin is gelopen aan het begin van het programma en stopt en je drukt even op start, gaat de waterinvoer verder en is er een geluid hoorbaar alsof er in de verte een motorbootje voorbij tuft. Als dan de watertoevoer stopt is dat geluid ook over.
Heeft iemand een suggestie?

Groeten,
Sparks
 

Tonyvw

  • #2
Ik zou zeggen iets met de watertoevoer :cool: maar zover was je zelf ook wel denk ik.

Schroef eerst eens de darm van de machine, draai kraan op en dicht met de darm in een emmer. Dan ben je zeker dat daar het probleem niet is. Soms durven krantjes vanzelf dichtgaan... Kijk ook eens in het filtertje dat zich bevindt daar waar je de darm opschroeft aan de machine.


greetz

Tony
 

Sparks

  • #3
Heb ik allemaal al gedaan. Filter is ook schoon, pomp draait etc. Daar ligt volgens mij het probleem niet.
 

Sparks

  • #4
Ik kreeg verder geen reacties op mijn oproep. Na nog wat nagekeken te hebben, meende ik dat de fout in het inlaatventiel zou moeten liggen. Nieuw geplaatst en zie hij draaide weer zonder te stoppen. ECHTER, nu centrifugeert en pompt de machine het water niet meer af. Hij stopt dus nu bij het moment dat er gecentrifugeert moet worden.
Ook de korte programma's (spoelen+ lang centriguren / kort centrifugeren / afpompen) geprobeerd, maar machine werkt niet. Als ik vervolgens op de startknop druk klikt het programma terug in de beginstand.
Heeft iemand een idee?

Sparks
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Controleer de koolborstels van de motor eens, die moeten minimaal 15 mm zijn anders vervangen.
 

Sparks

  • #6
Ik heb de koolborstels al in een eerder stadium gecontroleerd, maar inmiddels is het probleem opgelost. Omdat het water niet werd afgepompt, moest ik het via het filter aftappen. Er bleek een haarspeld in het filter te zitten. Hoe die erin is gekomen mag Joost weten, want ik had het filter al eerder gecontroleerd. Wellicht omdat het water er nu weer met kracht instroomt. Hoe dan ook, de wasmachine draait weer als een zonnetje.
Bedankt voor het meedenken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu