Wasmachine Bauknecht schoep in de pomp is gebroken

A

Anonymous

Gast
  • #1
Mijn Bauknecht wilde niet meer centrifugeren of afpompen.

Het bleek dat de schoep in de pomp is gebroken (het deel aan de voorkant dat draait). Ik heb de stukken eruit gevist en een nieuwe schoep gekocht, maar kan hem er niet opzetten.

In de winkel hadden ze gezegd dat ik eerst het deel van de oude schoep dat nog op de schroefdraad zit eruit moet halen. Maar dat lukt niet, omdat het geheel meedraait en ik dat deel dus niet kan losdraaien.

Hadden ze al verteld in de winkel, ik moest aan de achterkant de pomp vasthouden, zodat dat niet zou meedraaien. Maar hoe kom ik aan die achterkant? De pomp zit aan de voorkant; moet ik de achterkant van de wasmachine eraf slopen en dan de hele machine doorkruipen om erbij te komen?

Het leek in de winkel zo simpel, maar er moet misschien toch voor veel geld een monteur bij komen. Wie weet raad?
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Ik denk dat je beter de pomp kunt demonteren en op een werkbank de oude schoepen eraf kunt halen er is nl redelijk wat trekkracht voor nodig en als hij in de machine zit kun je de as ook niet tegenhouden. Probeer eens of de machine niet van de onderzijde bereikbaar is

Veel succes er mee
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
De pomp vervangen kun je het beste via de onderkant doen.

Zorgen dat ie goed leeg is en dan op zijn kant leggen. Ik heb het zelf al 2 keer gedaan bij mijn eigen Bauknecht.
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Bedankt voor de suggesties, ik ga het nog een keer proberen. Monteur is al besteld voor vrijdag, dus misschien kan ik hem tegen die tijd weer afbestellen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu