Wasmachine AEG 72520 foutcode C1

Harley

  • #1
Ik heb het zeep(spoel)bakmechanisme vernieuwd , nu pakt de machine wel water, dit doet hij heel even en blijft dan hangen met een zoemend geluid.

Dit komt geluid komt vlak bij het spoelbakmechanisme vandaan. Na zo'n 2 minuten stopt het zoemen en geeft de machine een foutcode C1. wie kan mij hiermee verder helpen?

AEG lavamat 72520 update
PNC 914001 406 00

Bij voorbaat dank voor uw suggesties.
 

Wittenico

  • #2
Waarschijnlijk een defecte zeepbak, hieropzit een mechanisme die het water verdeelt in de zeepbak. Deze wil nog wel eens defect gaan.

Je kunt nog proberen om hem eens los te halen en weer opnieuw in elkaar te zetten,maar je bent op den duur wel toe aan een nieuwe zeepbakhouder. Deze kost meen ik rond de 100 euro.

Succes
 

Wasmannetje

  • #3
Als je het onderdeel verv hebt met eindcijfers 99/3 heb je de goede, ik denk dat je aquastop, aan de kraan def is, meestal een blauw blok, en anders de kraan of het inlaatventie, laatste sluit ik uit omdat deze wel romt zegt u,
 

Wasmannetje

  • #4
Als er inderdaad een aquastop opzit effe era halen, dan kijken of het pikkie wat zichtbaar is, goed indrukken, soms springen deze eruit zonder reden, als het meer voorkomt verwijderen of verv, wel ff de kraan dicht draaien voordat de stop verv word
 

Harley

  • #5
Gelukkig is de storing verholpen, de waterstop aan de kraan werkte inderdaad niet goed.Deze had ik voor het eerst in gebruik samen met de nieuwe spoelbak.Dank voor uw nuttige tip.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu