Wasmachine AEG 70530-vliegwiel kogellager, kloppend geluid

A

Anonymous

Gast
  • #1
Mijn wasmachine AEG70530 maakt kloppend geluid wanneer de trommel draait (zowel manueel als bij echt in werking zijn). Heb het achterpaneel er eens afgehaald en merk dat het vliegwiel op dezelfde plaats steeds een "snok" krijgt alsof er een deuk zou zijn in het wiel (maar lijkt OK) . Volgens een kennis zouden het de kogelladers kunnen zijn. ...?

Iemand een mening hierover?
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Om te kijken of het de motorlager is of de trommellager moet je de snaar van de aandrijving afhalen.
Dit gaat vrij gemakkelijk. Indien t moeilijk gaat de stelbout waarmee je motor kunt verzetten iets losdraaien dan kan de snaar er zo van .(zo kun je de snaar er ook weer opzetten en spannen).

Daarna de spanbout weer even vastzetten.

Daarna laat je de motor lopen door de machine aan te zetten . Indien je geen gekke geluiden hoort is in ieder geval de motor goed. Je kunt de trommel ,na uitzetten motor en stekker uit stopcontact /220. ook met de hand draaien door t vliegwiel te draaien.

Indien net als bij mij de lager van de trommel niet goed meer is kun je nu rare geluiden horen die aangeven dat de trommellager schijnbaar versleten zijn (onze aeg is 11 jaar oud en gaan ook soms zware dingen in van ons paard zoals dekjes dekens etc. dus krijgen de lagers het wel erg moeilijk.)

Wat is een snok is dit belgisch "voor schok of zo. Het lijkt erbij jouw op dat t wiel op de trommel waar de snaar overheen loopt niet goed meer op de trommelas zit. Dit kun je zelf goed zien als de bout in t midden losdraait kun je t wiel er zo af halen En kun je aan de binnenkant zien of t wiel versleten is.

Ik hoor graag je verder ervaring misschien heb ik er ook wat aan. De lagers zijn volgens mij +/- 40 euro per set .
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Heb vandaag nieuwelagers gekocht +/- 25.euro en erin gezet. Is geen makkelijke klus hoop dan ook dat alles weer goed zit. Zonder wasgoed doet alles het nu weer goed. Trommel geeft nu geen vreemde geluiden meer. Oude lagers waren ook gedeeltelijk verroest.
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Heb je wel de simmering er bij vervangen? anders kan je over een paar maanden weer aan de gang.
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
W.A. Vijn schreef:
Heb je wel de simmering er bij vervangen? anders kan je over een paar maanden weer aan de gang.
P.s.Wat iseen simmerring. Heb twee lagers vervangen waar as van trommel inzit plus t veertje wat in de rubber afdichting zit. Machine draait weer op volle toeren zonder bijgeluiden en geen waterverlies.
 
A

Anonymous

Gast
  • #6
Het veertje wat in de rubber afdichting zit vervangen? Dat rubber IS de simmering.

Ik sluit mij aan bij dhr. Vijn: tot over een paar maanden.
 
A

Anonymous

Gast
  • #7
Niels schreef:
Het veertje wat in de rubber afdichting zit vervangen? Dat rubber IS de simmering.

Ik sluit mij aan bij dhr. Vijn: tot over een paar maanden.
LAGERS/SIMMERRING
fred
13-10-2004 19:09

P.s. simmerring was nog in goede staat. De nieuwe lagers zijn waterdichte lagers van SKF rechtstreeks bij de groothandel gekocht.(kosten 25.00 euro per twee) Zij dat alleen het veertje in de simmerring vervangen moest worden.
 
A

Anonymous

Gast
  • #8
Als er ook maar iets roest aan het lager zit!!! dan moet onherroepelijk het rubber vernieuwd worden.Trouwens als je de lager (s)(altijd beide doen)vervangt altijd het rubber ook vernieuwen!!!! Maar nu de grap dat is niet of nooit los te koop!!! Mijn indesiet is net 2 jaar oud ,moet dus ook het hele kruis met lagers en rubber kopen ruim 100 euro.ammenooit niet. Lagers kun je overal kopen en die afdichtingsring ga ik nu achteraan, weet wel zeker dat het niet speciaal is.

Jullie horen nog van mij. dat Kruis (welk) hebben wij het nog over.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu