Wasdroger eet wasgoed

A

Anonymous

Gast
  • #1
Ik heb een Lavatherm T502-W van ca 3,5 jaar oud en de machine heeft tot vanavond probleemloos gewerkt. Hij leek bij de laatste droogbeurt hard te moeten werken en werd naar mijn idee warmer dan anders. Toen ik het wasgoed eruit haalde was er een kwart van een droogdoek verdwenen. Ik vermoed dat deze doek tussen de trommel en de ombouw terecht is gekomen en daardoor stukgetrokken is. Het 'opgegeten' stuk doek heb ik niet kunnen vinden van buitenaf.

Kan ik de machine zonder risico zelf open maken om te kijken of ik het resterende stuk doek terug kan vinden? Zo ja, waar moet ik eventueel op letten?

Hopelijk kan iemand mij helpen dit probleem op te lossen.

Groetjes, Annalon

Het gaat om de volgende machine:
Lavatherm T 520-W van AEG
typ A48 1ASB 01 N
PNC 916 014 167 00
S-no 41605138
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Door met een zaklantaarn door de gaatjes in de trommel te schijnen kunt u zien of de doek tussen de kuip en trommel zit, zo ja dan het verwarmingselement verwijderen en proberen de doek er tussen uit te vissen.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
Gaatjes in een wasdroger?
 

@rie

Specialist Elektra
  • #4
@Jan dat werkt bij een wasmachine op die manier.
Een wasdroger heeft geen buiten kuip
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Nee, een gaatje in m'n brains :oops:

Niet goed gelezen dus, sorry.
 

@rie

Specialist Elektra
  • #6
Maakt niet uit :cool:

Even on-topic, de linker zijkant er even afhalen en kijken of je de doek in de behuizing ziet liggen.
 
A

Anonymous

Gast
  • #7
Dank voor de reacties,

Nadat ik vanmorgen het restant doek nog eens goed bekeek, besefte ik dat het ook kon gaan om een poetsdoek gaat waar ik onlangs een haaks stuk afgeknipt had, en die is gaan rafelen tijdens het wassen en drogen.

Ter controle toch maar met een zaklamp gekeken tussen kuip en wand, en door de gaatjes - ja die zitter inderdaad in de achterwand van de kuip. Ik zag geen resten van een doek, maar wel een schrikbarende hoeveelheid pluizen, dus sowieso hoog tijd voor groot onderhoud. Ik wist overigens niet dat dit ook nodig was naast het legen van het pluizenfilter.
Ik ga woensdag aan de slag en meld me daarna met het resultaat.

Met vriendelijke groeten,
Annalon
 
A

Anonymous

Gast
  • #8
Beste @rie,

Ik heb vanochtend de linker en rechterzijkant losgemaakt en de machine ziet er vanbinnen nog uit als nieuw. Aan beide kanten geen spoor van doek of stofpluizen.

Ik heb wel flinke pluizen gevonden rondom de zwarte behuizing van de uitschuifbare warmtewisselaar (?) onderin, met name aan de voorkant van de machine. Dit heb ik weggezogen, nadat ik die bak eruit gehaald heb. Ook kon ik met een kwastje nog wat pluizen weghalen tussen de kuip en de plastic afdichting aan de binnenzijde rond de vulopening. Moet ik die delen van die ronding aan de voorkant nog verder loshalen om verder binnenin te kijken, of is het goed zo? Als ik zie hoe schoon de machine verder vanbinnen is, kan ik me niet voorstellen dat ik daarachter nog veel ga aantreffen.

Groetjes,
Annalon
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu