Warmteelement verwijderen bauknecht WA3773

Yahzi

  • #1
Dag,

ik vermoed dat er tussen de trommels van mijn wasmachine Bauknecht WA3773 iets van metaal (bh beugel, spijker) vast zit. Het schuurt met behoorlijk veel kabaal als ik aan de trommel draai.
Nu heb ik het forum bekeken en gezien dat het warmte-element verwijderd kan worden. Ik heb de achterkant van de machine geschroefd en zie het element, maar kan niet vinden waar het los zal moeten. Laat staan een gat laat zien waardoor ik het metaal kan verwijderen. Kan iemand mij vertellen hoe ik het beste in de ruimte tussen de trommels kan komen bij deze machine?
Vast bedankt.
Groet Bonny
 

Yahzi

  • #2
Sorry
Het nummer moet dan zijn 855493812000
 

Henny

  • #3
Ik heb de achterkant van de machine geschroefd en zie
het element, maar kan niet vinden waar het los zal moeten.
Volgens mijn documentatie zit het verwarmingselement, bij deze machine, aan de voorkant van de kuip.
Dat zou betekenen dat je het front van de machine moet verwijderen.

Wat zie je nu precies aan de achterzijde van de kuip zitten?
(plaats eventueel een foto)
 

Yahzi

  • #4
Achterkant van de trommel. Er loopt een verticale snaar/band aan van het centrum van de trommel. Wat dus pal voor m'n neus zit en lastig is erlangs te kijken. Onderuit de trommel komt een buis (waterafvoer denk ik). Wat ik denk dat het warmte-element is, gezien de draadjes die eraan verbonden zijn, is cilindervormig, zit rechts vooraan onder de trommel (van de achterkant gezien. als je ervoor staat links onder) en wordt helemaal aan de voorkant aangesloten op de trommel. Ik dacht dat de voorkant er niet af kon, maar wellicht vergis ik me.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu