Magnetron verwijderen

Kaajee

  • #1
Heeft iemand enig idee hoe ik onderstaande Miele magnetron onbeschadigd uit z'n kastje krijg? Hij zit (waarschijnlijk) in/op een soort inbouw frame, maar ik kan niet uitvinden hoe en wat. Als ik probeer te trekken, zit ie muurvast. Ik kan niet zien of en wat ik evt moet verwijderen, zie ook geen schroefjes en de plastic stroken/rooster onder en boven lijken ook goed vast te zitten.
Hopelijk hier iemand die het weet. Dank alvast.
miele.jpg
 
Laatst bewerkt:

Kaajee

  • #2
Volgens mij is het binnenste de "echte magnetron" (alleen deurtje en bedieningspaneel) die is een beetje te bewegen, maar ik krijg hem er niet uit. Het buitenste is echt het ombouw/inbouw frame/gedeelte, die lijkt ook echt vast te zitten. Vermoedelijk zit er ergens een lipje of zo.
Iemand de gouden tip?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Ik heb gisteren geprobeerd bij Miele inbouwhandleidingen te vinden voor vergelijkbare apparaten.
Met een typenummer zou dat misschien gelukt zijn, maar zonder typegegevens bleek dat echt een onmogelijke opgave.
En dat terwijl ik nogal geoefend ben in het zoeken van handleidingen (voor een Duitse site doe ik niet anders, al jaren).

Jij weet het typenummer, dus jij zou datzelfde nog eens kunnen proberen te doen.
Deze links heb ik in mijn bladwijzers staan, (soms heeft de site in het ene land meer dan in het andere land):
Miele handleidingen NL
Miele handelieidingen DE
Miele handleidingen CH
Miele Explosietekeningen NL
 

Sander 1972

  • #4
Vaak zitten die dingen tussen de rand geschroefd even kijken tussen kast en magnetron of je wat ziet zitten. En of je de buitenste rand niet los kan halen.

Binnen kant deur zit er soms ook wel een schroef,
 

Kaajee

  • #5
Het gaat om een Miele M 615 EG. En de ‘echte magnetron’ is inderdaad de unit binnen het frame. In de tot nu toe gevonden handleidingen (ook die van Kees) wordt alleen melding gemaakt van het bestaan van een inbouwset, die hier dus gebruikt is. Ik heb (de handleiding van die) inbouwset nog niet kunnen vinden.

Zoals ik al schreef, kan ik de unit zelf wel wat omhoog bewegen, maar krijg hem er met geen mogelijkheid uit. Wellicht ergens een palletje oid. Schroeven zie ik echt nergens.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #6
Ik heb met behulp van dat nummer een bijdrage op een duits forum gevonden, waar iemand bij een iets ander model magnetron met hetzelfde inbouwraam hetzelfde probleem had. Zie de foto in dat topic, klik hier. Ik weet niet of je daarmee uit de voeten kunt, de foto geeft niet echt duidelijk aan wat je zou moeten doen..

Er zijn ook nog wel wat video's te vinden, helaas gaan die vrijwel allemaal over andere merken dan Miele.

Je zou ook aan Miele kunnen vragen, of ze het typenummer van het betreffende inbouwraam nog weten. Of dat ze nog een montagehandleiding daarvoor kunnen sturen. Ik zag op de handleidingensite deze zin: "Indien de door u gezochte gebruiksaanwijzing niet is gevonden, kunt u deze gratis bij de afdeling Klantcontacten (0347-378888) aanvragen."
 

Bademutze

  • #7
Kijk eens goed op de hoeken, in de zwarte strips, daar zitten misschien zwarte ovale dopjes, die eruit peuteren, en daar zitten schroeven achter, hoop ik voor je
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #8
In elke hoek een schroef:
Ook als dit niet precies dezelfde is, zal het zeer waarschijnlijk bijna hetzelfde zijn.
 

Kaajee

  • #9
Ja mensen, gevonden! Dank, veel dank. Inderdaad in elke hoek een schroefje, wel even met ietwat kracht, inderdaad een zwart plastic 'hoekstukje' (die de schroef afdekt) naar voren eruit wippen.

facfcbfb1a1e59992beb25ffa19fa036b3b843ca_2_1332x1000.jpeg Screenshot_20221129_230810_Chrome.jpg

Voor de compleetheid nog even alle afbeeldingen (wellicht komt er ooit nog eens iemand vragen :)
 
  • Like
Waarderingen: Jackd

Bademutze

  • #10
Nog even nutteloze maar leuke info, dit is een Miele , maar wordt gemaakt door Sharp ,succes.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu