Warm water stopt

KvR

  • #1
Alle het warme water in mijn appartement komt van de geiser in de keuken. Warm water direct uit de kraan onder de geiser werkt prima. Maar als ik sta te douchen stopt het warme water er na een minuutje mee.

Als ik de koude kraan dan dicht draai en alleen de warme open heb ik zie ik enkel wat druppels er uit komen. De geiser stopt op dat moment ook met verwarmen. De waakvlam blijft wel normaal branden. Als ik dan even wacht gaat het warme water vanzelf weer lopen. En stopt vervolgens weer.

De douchekraan is de allersimpelste kraan die je kan verzinnen. Naar mijn idee gaat het warme water weer sneller lopen als ik de koude straal op de douchekraan richt. Iemand een idee wat de oorzaak zou kunnen zijn? Een oplossing zou nog mooier zijn.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Is de douche kraan de allersimpelste thermostaatkraan of een gewone mengkraan ?
 

KvR

  • #3
Mengkraan
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Ik heb het vermoeden dat de membraan van de geiser defect is, als die al jaren niet is vervangen zou ik daar als eerste naar kijken.
 

KvR

  • #5
Bedankt voor het antwoord!

Je verdenkt niet de kraan? Ik vind het zelf zo raar dat de geiser gewoon werkt. Alleen niet bij de douche. Ook als de douche geen warmwater geeft en ik draai de kraan direct onder de geiser open, slaat de geiser aan en begint het warm water te stromen.

Als ik thuis ben kijk ik iig even naar het membraan.
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #6
Als u het alleen met douche heeft dan zit de douchekop verkalkt of er zit een waterbespaarder in het handvat.?

Haal de douche kop eraf en probeer het dan nog eens.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu