Keuken geizer stopt met warm water na ongeveer 5 min.

Erik83

  • #1
Heb net een niewe vaillant keuken geizer...hij doet het perfect maar na 5 minuten douchen gaat de vlam uit.

hoe kan dit?
 

Ceevee

  • #2
Hallo, heeft de geyser een rookgas afvoer?
 

Erik83

  • #3
Er zit wel een schoorsteenvormig ding op ja.
 

Jacovrie

  • #4
Het schoorsteenvormige gedeelte bovenop de geiser is een soort 'trekonderbreker'. Hierin zit ook een 'voeler' voor rookgassen welke leidt naar een beveiliging. Wanneer de rookgassen niet op een juiste wijze worden afgevoerd, treedt de beveiliging in werking en schakelt deze de geiser uit. Het lijkt er op dat dit bij u het geval is.

De geiser hoort op een juiste wijze aangesloten te worden op een rookgaskanaal. Zo mag er bijvoorbeeld vlak boven de geiser geen bocht worden aangebracht.

Wanneer u de geiser correct heeft aangesloten, moet de geiser goed werken of er moet een defect aan de beveiliging zijn. In dat geval garantie?

In dit geval raad ik u aan eerst het rookgasafvoerkanaal te controleren. Mocht u de geiser niet op een rookgaskanaal hebben aangesloten, dan moet u dit alsnog doen. Vergeet daarbij niet het rookgaskanaal waarop u de geiser aansluit. Het kan zijn dat hier troep in zit, bijvoorbeeld een nest van een vogel of iets dergelijks. Dan is het een kwestie van het rookgaskanaal laten reinigen en kijken of het 'kapje' op het rookgaskanaal nog goed is of goed zit.

Wanneer er geen rookgasafvoerkanaal aanwezig is, moet u vanaf de geiser met de juiste diameter een rookgasafvoer naar buiten maken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu