Wanden bekleden

Tinaake

  • #1
Hallo,

ik heb weer eens een nieuw idee voor de slaapkamer. Wij hebben in onze kamer maar één rechte muur en daar staat middenin een deuropening die we willen afwerken met een gordijn. Nu ben ik van plan dat gordijn zelf te maken. De muren van die wand bestaan aan de ene kant uit mdf platen en aan de andere kant uit gewoon bezetsel. Nu zou ik graag die wanden bekleden met dezelfde stof als het gordijn. Heeft iemand dit al ooit gedaan? Ik vind tips over behanglijm of spraylijm, maar weet niet wat het beste is. Ik dacht eerder aan vastnieten en over die nietjes de plinten en de moluren te plaatsen. Maar ben bang dat de stof gaat scheuren. Misschien is de combinatie van de twee ideaal. Ik zou graag dikke gordijnstof gebruiken met een opgedrukt reliefmotief in velour. Randen of overlappingen zijn geen probleem, want de stof is breder dan elk afzonderlijk deel van de wand.

Welke tips zouden jullie geven?

ps: hetzelfde behang vinden als het gordijn is heel moeilijk en bovendien duur. Terwijl stof met wat goed zoeken, maar 10 a 15 euro per lopende meter.
Dit is het soort stof dat ik in gedachten heb.

 

Rene de klusser

Specialist Bouw
  • #2
Met velours gordijnen kun je gerust strak vast nietten.
Als de plinten en afwerklatten er overheen zitten dan kan het geen kant meer op.
Pas er alleen op dat de stof niet te veel kan krimpen.
 

Tinaake

  • #3
Misschien is de stof op voorhand wassen inderdaad geen slecht idee. Dan hoef ik voor krimpen geen schrik meer te hebben, als ik ze nadien reinig.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu