Wandelende wasmachine (siemens)XL1642

A

Anonymous

Gast
  • #1
Wij zijn sinds 3 weken in het bezit van een nieuwe wasmachine SIemens XL1642. Nu blijkt alleen dat deze veel meer dan de vorige neigingen vertoond om te gaan wandelen over de zoldervloer. Ik heb een dikke (3 cm) plaat multiplex onder de wasmachine en hj staat superwaterpas. Het mag echter niet baten. Wie kan er eens een licht op werpen. Ik overweeg om de plaat te gaan verlijmen op de houten ondergrond. Hij is nu geschroefd, maar op sommige punten is er toch nog wat speling. Is een Lewisplaat een oplossing??

Alvast bedankt

Rikkie
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Hallo Rikkie

Het is haast niet mogelijk als jij een nieuwe machine koopt en waterpas staat dat hij dan gaat wandelen. Zijn de schroeven achter losgemaakt na aankoop.

Groetjes
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Je zou kunnen proberen een vierkantje dikke grindtegels 40x60 cm onder de machine te leggen. (vier stuks bijv). Voor gewicht tegen trillen.
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Helaas, vaak is hier weinig aan te doen, oorzaak ligt in de houtenvloer. Van alle opties die er zijn is er geen passend probleem, er zitten nl scheuren in de balken, danwel zijn de balken van de vloer te licht. Bij het maken van de woning is er niet vanuit gegaan dat er een wasmachine op zolder geplaatst zal worden en zeker geen 1600 toerige. De constructie is er dan ook niet op gemaakt. Enige oplossing is het toerental van het centrifugeren te verlagen naar 600-800 toeren, maar er is bij geen enkele oplossing de garantie dat het over is.
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
Naar mijn ervaring is de beste methode om 4 balken van ongeveer 100 x 65 dwars op de bestaande vloer te schroeven op deze balken kun je dan een plaat multiplex schroeven, pas wel op voor leidingen. Het beste effect krijg je door de balken over 3 onderliggende balken te verdelen. Kom je er niet uit, mail me dan even dan mail ik een tekening terug.

Succes.
 
A

Anonymous

Gast
  • #6
Bedankt voor de opmerkingen. Ik ga zeker enige van deze oplossingen proberen; en mocht er de oplossing tussen zitten dan laat ik dat even weten.

mvrgr RIkkie
 
A

Anonymous

Gast
  • #7
De vloer voorzien van 3 balken dwars op de 3 bestaande vloerbalken met een dikke plaat hechthout erop was de oplossing. Helemaal stil zal het nooit worden maar tippen en wandelen doet hij niet meer. Klussers bedankt.
In het speciaal natuurlijk Jan.

Rikkie
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu