Vreselijke stank in huis

Conradus

  • #21
Ik verbaas me nogal dat er op zo'n stukje riolering zoveel mis is. Laten we eerlijk zeggen het ziet er toch niet uit hoe dit is aangelegd. Diegene die dit gedaan hebben moeten zich diep schamen. Er is nog niet eens de moeite genomen de boel fatsoenlijk te verlijmen. Van een juist afschot nog maar niet te spreken. Als ik er goed bij zou kunnen zaagde ik het hele zooitje eronder uit want vroeg of laat stapelen zich nog meer problemen op. Dit kun je altijd beter!
 

Martijn.K

  • #22
Vanochten stonk het weer een beetje, zou dat met de omslag van het weer te maken kunnen hebben??

Is inderdaad veel mis op dat kleine stukje ja..
Het er goed bij kunnen is een beetje het probleem, hoe krijg je een lengte pijp naar beneden..

Waar is aan zit te denken is om als eerst in de achtertuin de buis van de hemelwaterafvoer op te graven om te kijken hoe die er aan toe is.
Deze hoger te leggen, daar is in het doorvoergat nog ruimte voor.
Dan komt dat deel weer beter op afschot te liggen en heb ik hopelijk de ruimte om de rest ook weer beter op afschot te hangen.
Want als ik nu het middelste deel van het riool omhoog zou halen dan komt het achterste deel van 7mm helemaal op tegenschot te hangen.
Dan wil ik gelijk kijken of ik een y-stuk net voor de geveldoorgang kan plaatsen met een pijp omhoog met een schroefdop er op zodat ze daarvandaan altijd toegang hebben tot het riool of het door te kunnen spuiten of een inspectie te kunnen doen ofzo.
Dan kunnen ze vanaf de achtertuin zo door de hoofdbuis steken.

Daarnaast moet de aansluiting van het toilet vervangen worden natuurlijk, als die vernieuwd wordt kan de hoofdbuis omhoog, dan zal de aansluiting naar de standleiding ook vernieuwd moeten worden wil ik hoogte winnen.

Zit alleen wel te twijfellen of ik het zelf zal doen of een bedrijf laat komen.
Is het misschien niet raadzaam om een camera inspectie te laten doen?
Misschien zit er nog wel een aankomende verstopping in de hoofdbuis.
Dan kan de boel gelijk gerepareerd en doorgespoten worden.

Als ik het zelf zou doen zou ik de hoofdbuis voor de aansluiting van het toilet afzagen en alles tot en met de keuken vernieuwen, dus de aansluiting van het toilet, het ontstoppingsstuk, de aanluiting van de standleiding, aansluiting van de keuken en de oude aansluiting van de keuken. Ook zou ik dan pas na de aansluiting van de keuken over gaan van 110 naar 75
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #23
Als het een lage lucht druk is heb je meer last van stank en als er een bepaalde wind staat

Leidingen worden altijd eerst met hoge druk door gespoten en daarna camera inspectie gedaan.

Als je zelf leiding gaat leggen gebruik dan wel voldoende beugels.

je kan meestal 2meter stukken onder de vloer krijgen dan moet je meer sokken gaan gebruiken.

Of je maakt een lange gleuf op de achter zijde en na verwijderen oude buis je dan via de achter kant een buis naar binnen kan schuiven.

gebruik evt manchet verbindingen werkt vaak wat gemakkelijker onder de vloer
 

Martijn.K

  • #24
Denk dat ik binnenkort toch maar een Rioleringsbedrijf laat komen, kunnen ze de boel ff goed doorspuiten en een camerainspectie doen.
Voor hetzelfde geld vervang ik de boel en zit er bij de gevel alsnog een breuk of een verstopping.

Of zouden jullie juist eerst de boel vervangen en dan een bedrijf laten komen als het dan nog niet goed loopt?

Maar zou het nut hebben om de hemelwaterafboer in de tuin al op te graven en daar een inspectiepijp te maken zodat ze daar toegang hebben om te spuiten en voor een camera inspectie?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #25
Als ze ontstoppen dan gaan ze voor bij het huis in de leiding en spuiten naar achteren zodat het water beter weg kan lopen en de rommel ook



zou eerst laten schoon spuiten, camera inspectie en daarna spul laten repareren
 

Martijn.K

  • #26
Hmmm, aan de voorkant kunnen ze er niet zo maar in. Dan moet mijn voortuin opengegraven worden en dat heb ik liever alleen als dat echt noodzakelijk is, als daar de leiding gewoon heel is dan hoeft het daar niet open ook.
De achtertuin moet nog gedaan worden, dus daarom wilde ik daar die inspectiebuis maken.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #27
Dat begrijp ik wel maar je leiding zit vol rommel en als je via de achetrzijde er in gaat hoopt het water zich op naar achteren en het rommel blijft liggen.

Als aan de voor kant 1m2gat graaft en daar via een ontstoppings stuk in de leiding gaat spuit dan maakt het aan de voorkant los en het rommel spuit via de achter zijde naar het hoofd riool

en als ze de spuit terug trekken trekken ze in wezen het rommel naar het hoofd riool zo krijgen ze de leiding schoon

 

Kaajee

  • #28
Bij mij ook al 2x gewoon van achter naar voren schoongespoten hoor. Dus richting gemeente riool toe zal ik maar zeggen. Leek/lijkt mij (en het bedrijf ook) het mees logische: die spuiten zijn als het goed is sterk genoeg om de verstopping los & weg te spuiten (daarom bel je ze ook hè). En die spuit het dan voor zich uit, in de richting waar het naar toe moet (en had gemoeten): de straat/gemeenteriool.
Want los van het feit dat hun/zo'n spuit inderdaad naar achteren spuit (om zich er inderdaad ahw doorheen te trekken) spuit die spuit ook nog met enorme kracht een straal naar voren.....

Of als ie dat niet doet en je hebt een goed bedrijf, dan zet ie er aan het einde nog even een andere spuitkop op om de hele leiding nog even goed na/door te spoelen.......

ps in je eerdere bericht teken je zelf ook zo'n spuitkop...... :wink:
Henk253 schreef:
............

.............
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #29
Oke @kaajee achteren kan ook maar het liefst doen hun voor zodat ze niet met slangen door het huis moeten als ze achter niet kunnen komen met de auto.
 

Martijn.K

  • #30
Zo weer even een update..

We hebben nog steeds zo nu en dan stankklachten, je ruikt het soms ook als je voor de voordeur staat en soms ook in de slaapkamer, het is net of het dan uit de hemelwaterafvoer aan de voorzijde komt.

Vandaag de aansluiting van de hemelwaterafvoer aan de achterkant opgegraven..
Er dat een t-stuk in de grond welke was gescheurd.
Toen ik hem opgegraven had begon hij gelijk te lekken.
Heb er een emmer onder gezet en de afsluitdop er uit getrokken, er kwamen 3 emmers smerig water uit met baggerzooi er in.



Daarna heb ik de keukenkraan aangezet en na een tijdje komt het water dan gewoon uit het t-stuk gelopen. Heb ook even het toilet doorgespoeld en dan sroomt er ook een plens water uit de buis, idem als de vaatwasser afpompt of de wasmachine.
Had nog 2cm ruimte om de buis hoger te leggen maar dat ging niet door de druk van de grond, dus de buis een stuk verder gevolgd langs de gevel.



De buis ligt er dus niet echt lekker in.. er staat veel spanning op het laatste stuk bij het t-stuk. Heb hem nu wel een stukje hoger kunnen leggen, maar dat maakt tot nu toe niks uit, er stroomt nog steeds water uit de buis als er water in huis gebruikt wordt.
Heb de scheur maar even dichtgetaped zodat hij niet meer lekt.
En dan gaan we morgen maar eens een rioleringsbedrijf bellen, alleen nog even een goede hier in de buurt zoeken die alles in huis heeft.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #31


Bij B afzagen en daar op een nieuwe t-stuk plaatsen 90graden


Bij A een eindstuk plaatsen zodat je dat altijd bij kan om te ontstoppen


op dat stuk leiding wat langs de muur loopt deze door zagen op wat rechte stuk en vervangen naar het T-stuk
 

Martijn.K

  • #32
Eigenlijk wil ik dan op punt A nog een bocht zetten met een pijp omhoog en dan op die pijp een eindstuk plaatsen.
Ik ga een vlonderterras plaatsen en dan wil ik de pijp onder de vlonders uit laten komen, met een luikje dat ik er bij kan zonder te graven.

Maar daar mogen de mensen van het rioleringsbedrijf over meedenken, want wil nu toch gelijk alles onder de woning aan laten pakken en misschien maar gelijk een camerainspectie om te kijken of de geveldoorgang aan de voorkant en de buis door de tuin nog heel zijn.

Aan de voorkant zit er ook een buis voor de hemelwater afvoer, misschien is daar ook wel wat mis mee zodat het waterslopt/sifon niet meer werkt en het daardoor zo stinkt voor de deur?
Misschien moet de voortuin dan toch open, hoop het niet want die ligt er juist zo mooi strak bij.

Wat is beter om te gebruiken onder de vloer? lijmverbindingen of manchet? Sprak pas iemand van een bekend ontsoppingsbedrijf en die vertelde dat ze veel manchet gebruiken.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #33
Voordeel van manchet is dat het ook weer los kan.
Met lijm verbinding moet je het in 1 keer goed en snel doen, narichten of nog een stukkie draaien kan niet meer.
Onder de vloer werken met weinig ruimte en snel moeten verlijmen is ook niet prettig, zeker als er door onhandig manoeuvreren er een beetje zand op het lijm komt.
Je moet wel goed opbeugelen of ondersteunen met manchet omdat er nog wat beweging ik kan zitten.
 

Kaajee

  • #34
En dat laatste is nou net ook weer een voordeel van manchet: het kan altijd nog ietsje bewegen. Als je een ietsje beweging hebt met een lijmverbinding heb je kans dat meteen je lijm verbinding knapt (zoals in casu)
 

Martijn.K

  • #35
Er is van de week een bedrijf langsgeweest om alles op te nemen en volgende week vrijdag komen ze de boel onder de kruipruimte tot in de achtertuin vernieuwen.
Alles wordt verlijmd en goed gebeugeld aan de vloer, manchetverbindingen gebruikten ze nooit in de kruipruimte zeiden ze, ivm met dat als de rubbers ooit uitdrogen je weer sctankproblemen kan krijgen.
Ze doen tijdens de werkzaamheden ook nog even een camerainspectie naar het hoofdriool om te kijken of daar nog problemen te zien zijn.
Het is niet goedkoop maar dan zijn we er maar weer van af.
 

Kaajee

  • #36
Ok tja, zo kan het ook natuurlijk......

Waarom ze in een kruipruimte geen manchet gebruiken vind ik raar. Juist in een kruipruimte kun je er altijd nog weer bij.....

Buiten dat: professioneel (bijv. gemeente/hoofd riool) wordt vrijwel altijd manchet gebruikt. Daar gaat vervolgens een berg zand overheen. Dan heb je pas een probleem als er iets gebeurd omdat de "rubbers uitdrogen". Dus lijkt me niet zo hele issue eerlijk gezegd.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #37
Dat hun lijm gebruiken is hun keus in de nieuwbouw is ook alles vaak lijm.

Zij hebben grote potten lijm en kunnen overal goed bij.

Dat rubbers uitdrogen lijkt me sterk, in veel kelders zitten leidingen met manchet verbindingen.

Het is veel goedkoper dan manchet.

Anders vraag je meerdere offertes aan als het wat te duur is.
 

Martijn.K

  • #38
Heb helaas geen tijd om meerdere offertes aan te vragen, het moest binnen een week gebeuren, want daarna gaat de achtertuin dicht om bestraat te worden.

Achteraf wisten mijn overburen ook nog wel een loodgieter die het wel kon doen en waarschijnlijk goedkoper, maar toen had ik al akkoord gegeven op de offerte van het bedrijf wat is geweest en het is niet netjes om dan nog af te zeggen.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #39
Martijn.K schreef:
manchetverbindingen gebruikten ze nooit in de kruipruimte zeiden ze, ivm met dat als de rubbers ooit uitdrogen je weer sctankproblemen kan krijgen.
Is ieder geval een argument wat een leek snel accepteerd. :P
 

Martijn.K

  • #40
Is lijmen slechter dan manchet dan?
Als het goed gebeugeld wordt lijkt lijm me juist sterker toch?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu