Vraag over perilex aansluiting

Svk

  • #1
Dit zal waarschijnlijk weer een supernoob vraag zijn, maar ik heb het antwoord nog niet kunnen vinden. Dus ik doe een beroep op jullie geduld en kennis :)

Ik heb een 2-pits inductiekookplaat met een gewone stekker, 3200W en het voltage is 220-240V/50Hz. In mijn nieuwbouwwoning zit een perilex wcd, in mijn meterkast is een aparte kookgroep aangemaakt 2 fase 2x 230 V.

De woningbouwvereniging zegt dat ik mijn kookplaat op de kookgroep moet aansluiten en niet op een andere groep om problemen te voorkomen. En dat ik dit kan doen door een perilex stekker aan mijn kookplaat vast te maken.

Het aansluitschema op de wcd is geheel duidelijk, maar ik kan geen aansluitschema op mijn kookplaat vinden. Dus mijn vraag is, is het wel mogelijk/toegestaan om een gewone stekker te vervangen door een een perilex stekker? Kan het te maken hebben dat ik een duitse kookplaat heb en ze in Duitsland andere eisen stellen?
 

Ronald42

  • #2
Het is in theorie wel mogelijk om uw kookplaat op de perilex aan te sluiten maar dit is echter niet toegestaan. U zult de kookgroep moeten laten ombouwen van 2x230 V naar 1x 230V met een gewone WCD.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu