Voeding voor slagboom

Lampje45

  • #1
Om het sluipverkeer op een N-weg te voorkomen is in dit geval de enige manier om dit verkeer te weren door het plaatsen van een slagboom, want ruim 1000 maal per dag worden de gesloten verklaringen genegeerd.
Hierdoor zijn er enorme overschrijdingen van de geluidsdrukken op de woonomgeving. Ver boven de waarden die in het bestemmingsplan genoemd zijn
De provincie komt met allerlei flutoplossingen die nergens op slaan, maar willen toch hun eigen plan doordrukken, waarvan we nu al zeker weten, dat het niet gaat werken.

Het duizend en een smoezenboek wordt opengetrokken om er maar niets aan te doen.

Nu krijgen we het argument dat er daar ter plekke voor de beoogde slagboom geen electra aanwezig is.

Nu staat er vlak naast die plek een grote lichtmast en zoals ik altijd begrepen heb, worden die lampen tegenwoordig met een hoogfrekwent signaal lokaal in- en uit geschakeld.
Dan zit er dus een vaste voeding in zo'n paal, die daarvoor gebruikt zou kunnen worden. En omdat er nu led lampen in zitten kan dat beetje voeding voor een slagboom geen belastingsprobeem opleveren.

Helaas ben ik niet op de hoogte van de huidige NEN normen zijn op dit gebied.

Wie kan mij helpen met het noemen van de voorschriften en de artikel nummers om aan dit "Broodje Aap verhaal" te kunnen weerspreken.
 

Lampje45

  • #3
Oeps foutje,
het is een ventweg voor fietsers en overig langzaam verkeer langs een N-weg.

Waar nu de "petjes"' met duizelingwekkende snelheden rijden. Omdat op de hoofdrijbaan een inhaalverbod geldt. De ventweg is gesloten voor snelverkeer
Er zijn snelheden van 180 km gemeten.
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #4
Je zou een klic melding bij het kadaster kunnen doen voor die locatie. Dan krijg je een overzicht van alle kabels die daar in de grond liggen.
 

Lampje45

  • #5
Nee Krunnie, de vraag is zijn er Normbezwaren om dit van de lantaarn af te takken?
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #6
Nee. Veel ringleidingen in woonwijken zitten zowel woningen als straatverlichting op.
 

Lampje45

  • #7
dat dacht ik n.l. ook maar heb nooit in deze sferen gewerkt De laatste N1010 was voor mij, die versie uit 1964
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #8
Technisch gezien is dit een kwestie van kabel aanprikken, mof plaatsen, aardpen slaan en meter plaatsen. Maar ik vermoed dat het voornaamste obstakel bureaucratie is niet technologie.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #9
Het valt niet onder de nen, dit is een kabel voor distributie.
De palen zelf worden niet tf aangestuurd, bij een samengestelde distributiekabel zit er op een centraal punt een Tf die de servicedraden in of uitschakeld.ook is niet elke string palen een distributiekabel, er zijn ook kabels met alleen de functie straatverlichting.

Mocht daar een distributiekabel liggen dan kan daar een straatkast geplaatst kunnen worden met een aansluiting voor kleingebruik. En daar kan een slagboom prima op werken.

Ik vraag mij.wel af of je een openbare weg zo mag afsluiten.
 

Lampje45

  • #10
The headhunter schreef:
Ik vraag mij.wel af of je een openbare weg zo mag afsluiten.
Dat wordt heel veel gedaan, maar dan meestal met pollers. Maar die hebben de nare eigenschappen dat die na een bepaalde tijd weer omhoog gaan en zeer veel schade aanrichten. Zoals het lanceren van ouderen in een scootmobiel of fietsers die niets vermoedend over zo'n verzonken paal heen rijden.
Want deze rotdingen hebben geen detectie dat er nog iemand op staat en gaan stomweg met veel geweld omhoog.
Zie: Schade door een poller

Als een bord niet werkt, dan wordt wel vaker een slagboom gebruikt zoals op de A7 bij Wieringerwerf, waar de lijndiensten de route via een eigen afslag kilometers korter maken.
2020-11-17 (2).png
 

Lampje45

  • #11
Krunnie schreef:
Je zou een klic melding bij het kadaster kunnen doen voor die locatie. Dan krijg je een overzicht van alle kabels die daar in de grond liggen.
Dan heb je een overzicht van de kabel, maar weet je dan ook de functie zoals @The headhunter al opperde?
Want een centraal aangestuurde voeding vanuit een andere plek werkt natuurlijk niet.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu