Vocht uit betonvloer tijdens boren.

Mhmrslg

  • #1
Vandaag stond een redelijk simpele klus op het programma. Een gat in de betonnenvloer boren om een drietal kabels via de kruipruimte te trekken richting meterkast.

Het ging fout toen een ontzettend eigenwijze schoonvader het gat boorde op een plek die ik niet voor ogen had. In eerste instantie kwam er licht en droog boorgruis omhoog. Na enige tijd werd dit gruis donker en vochtig (modderachtig bruin). De boor direct uit schoonpa's handen getrokken.

Nu is het idee dat we 'iets' geraakt hebben, echter de vraag is 'wat' ?

Naast het vochtige gruis geen gespuit van water of een boorgat dat langzaam vol loopt.
CV druk blijft sinds 1500 uur gelijk. Watermeter staat stil.

Ik hoop dat iemand tips heeft mbt wat nu de beste gang van zaken is (buiten het bellen van een vakman na het weekend). Het vochtige gruis kwam van diep (5-7cm) de betonnenvloer is een ribbenvloer met een dikke laag isolatie er onder.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Hoe ziet de vloer er aan de onderkant uit ?
Hangen er druppels aan de vloer ?
Lopen er afvoeren in de buurt van het gat ?
 

Mhmrslg

  • #3
Jan,

De onderkant van de vloer is geisoleerd met een dikke laag 'piepschuim' isolatiemateriaal.
Net weer onder de vloer geweest. Hier hangen geen druppels aan. Het boorgat is nu droog. Ook heb ik kunnen uitsluiten dat er een CV leiding geraakt is (deze voelen we lopen onder het laminaat richting verwarmingselementen).

Om eea te verhelderen. Het boorgat gaat, langs een gibo muur recht naar beneden. Aan de andere kant van de gibo muur zit een hangend toilet. Voorzover ik dat kan inschatten zit de afvoer niet in de directe omgeving van het boorgat.

Wel heb ik op de watermeter gezien dat er vannacht twee liter water is verbruikt. Nu heb ik in dit huis een Stiebel Eltron LW252 warmteterugwinboiler, en ik weet niet of die water heeft aangevuld vannacht. Deze zal ik komende nacht dus ook uitschakelen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Stuk voor stuk zaken uitsluiten is de beste methode, succes.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Niet toevallig metaal of plastic resten op de boor of in het boorsel zichtbaar?
 

Mhmrslg

  • #6
Er was wat schittering van metaal te zien, tussen het gruis. Helaas verliezen we nog steeds water. Ik ben zelf geen expert, dus heb de verzekering ingeschakeld. Vandaag komt er een aannemer om te inventariseren. Ik hou jullie op de hoogte, bedankt voor de reacties.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu