Vloerverwarming warmt langzaam op door openen radiatoren?

ElianneJ69

  • #1
Beste lezer,

Ik wil graag hier een vraag stellen. Ik heb vloerverwarming met beneden een convectorput en boven radiatoren. Het zit allemaal op dezelfde ketel. Alles werkte prima, tot gisteren ;-)

Ik heb normaliter beneden de kamerthermostaat op 21 graden staan en boven staan de radiatoren dan op 1,5(van max 5). Gisteren waren er werkzaamheden geweest boven en daardoor hadden er een behoorlijke tijd wat ramen opengestaan. Ik wilde even lekker snel de bovenverdiepingen opwarmen en heb de thermostaatkranen van de radiatoren boven allemaal goed opengedaan, zeg op 4/5. Het was inderdaad snel warm boven dus alles weer op 1,5 gezet. Maar....de vloerverwaming leek vervolgens niet meer goed op de warmen. Het kan natuurlijk toeval zijn en dat er iets kapot is aan de vloerverwaming(thermostaat?) maar ik vind het wel heel toevallig dat ik iets wijzig in mijn normale stookgedrag en de vloer niet meer goed warm wordt, of beter gezegd niet zo snel als normaal.

Vannacht heeft de kamerthermostaat op 20 graden gestaan en dat was het vanmorgen ook beneden. Nu staat de kamerthermostaat op 21 graden en het is nu 20.5.

Is er door het voluit openen van de radiatoren misschien minder warm water beschikbaar geweest voor de vloerverwarming ofzo? Ik heb er absoluut geen verstand van(mijn man ook niet, hahaha) en wilde vandaag de installateur bellen maar nu de vloer weer lijkt op de warmen twijfel ik. Een rekening voorkomen is immers ook aantrekkelijk.

Ik lees graag jullie reacties.
 

Stephan lood

  • #2
U had het zelf al uitgedokterd
de vloerverwarming heeft gewoon een tijdje niet aan aan gestaan omdat alles naar de radiatoren ging

is gewoon een ''inregelprobleem'' als je er normaal geen last van heb zou ik het gewoon zo laten
 

ElianneJ69

  • #3
Ok, dan klopt mijn idee dus toch. Ik had het leuk bedacht maar of het waar kon zijn wist ik niet, ik weet namelijk echt niets van dat soort dingen(heb een excuus, vrouw en blond ;-) ). Ik had hier op het forum al veel zitten lezen en heb nu wel een indruk hoe het systeem werkt maar zeker wist ik het niet.

Normaal heb ik er inderdaad geen last van.

Echt heel erg bedankt voor je reactie, stelt toch gerust. Bedankt!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu