Vloer en balklaag buiten

Mylife

  • #1
Ik ben bezig met een duivenhokje nu wilde ik de vloer maken van 63x163 vuren balken met daarop 18mm underlayment. Het geheel komt iets boven de grond te hangen zodat het kan ventileren. Het wordt vastgezet met een aantal hardhoutenpalen 60x60 of 68x68 en voor de rest ondersteund door stapels stoeptegels.
Mijn vraag is : is het handig de de vloer van onderen eerst te behandelen? Zo ja waarmee? verf,beits,menie?
En de balken dienen deze geheel behandeld te worden of kan het zo?
 

Superkees

  • #2
Als de de balken van de vloer rondom aftimmert met iets weer- en windbestendigs, hoef je aan de balken en de vloer verder niets te doen. Wel zorgen dat er tussen je balken en je aftimmering ruimte zit, zodat het daartussen ook kan ventileren.
 

Mylife

  • #3
Thnx ! :D Dus rondom de balken aftimmeren met bijv. trespa (met ventilatie) zou genoeg moeten zijn? Ik hoef niet banhg te zijn dat optrekkend vocht of gewoon ontzetten vochtig weer de balken en de bodem gaat aantasten?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Hoelang moet het meegaan?

Vuren en underlayment is niet echt geschikt voor de vochtige omstandigheden buiten. En vochtig wordt het vast wel eens in een duivenhok.
 

Superkees

  • #5
Underlayment van zware kwaliteit kan een hoop hebben. Ik weet niet hoeveel duiven urineren, maar in mijn woonplaats is een complete geven afgetimmerd met underlayment. Maar de vraag hoe lang het mee moet gaan, is op zich wel terecht. Bouw je iets voor 20 jaar of voor 50 jaar.

De balken kun je eventueel insmeren met menie. Dat zal je ook niet de kop kosten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu