Vermogen convector put berekenen

Chathanky

  • #21
H@ns, Als er een bepaalde balans gewenst is in wie welk deel van de opwarming voor zijn rekening neemt dan moet dat dus te berekenen zijn middels gegevens. (opwarmtijd, capaciteit, weet ik wat voor gegevens er allemaal bestaan) Door met die gegevens de convector aan te passen aan de radiatoren is het vermeende probleem al opgelost voordat het ontstaat.

Dit had ik al aangegeven in een eerder antwoord, mischien is het wat ondergesneeuwt door de vele info, het is te vergelijken met radiatoren icm vloerverwarming en is prima te combineren in de zelfde ruimte.

Sorrie als de gevraagde info over de werking van radiatoren/ convectoren het geheel wat verwarrend over is gekomen, als er nog verdere interesse over de werking is het mischien een optie om het dan af te splitsen.
 

Harry789

  • #22
"H@ns:
Wat ik er zelf nog over kan zeggen is dit:
Vorig jaar precies het zelfde kunstje uitgehaald en ben zeer tevreden over het resultaat. Ik heb nog geen vreemde toestanden ontdekt.
:wink:
Kan je niet eens een paar getallen noemen, van inhoud kamer, wele radiatoren en hoeveel, en maten van jouw put en convector.

harry.
 

Harry789

  • #23
Fiesiekus schreef:
Er bestaan zgn polytechnische zakboekjes waarin afmetingen en vermogens van convectoren en -putten geformuleerd zijn
Laat ik nou toevallig z'n boekie geleend hebbe. 'n Hoop abracadabra, maar in mijn ogen is er weinig over die putten en convectoren te vinden.
PS 't boekie is uit de vorige eeuw (1990) mag dat?

Harry
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #24
Dit wordt zo een eeuwigdurend topic, misschien is het verstandig advies van een installateur in te winnen. U hebt kennelijk niet genoeg inzicht in de materie om dit zelf te kunnen berekenen n.a.v. alle info. U kunt niet verwachten dat beantwoorders hun hele installatie op het forum zetten.
 

Fiesiekus

  • #25
Ik bedoelde een poly-verwarmings-zakboekje (PBNA Arnhem) dat specifiek over warmtetransport gaat en daar empirische formules voor opgeeft. Die kunnen gebruikt worden om globaal het convectorvermogen en de putafmetingen te berekenen.

Maar inderdaad moderator, misschien is het beter het hierbij te laten, om te voorkomen dat nog meer bladzijden worden gediscussieerd over Cv-installaties in het algemeen.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #26
We gaan dit topic inderdaad besluiten.

Indien de berekening niet zelf gemaakt kan worden is het beter er een installateur bij te halen, die het kan berekenen.

Op zich toch geen slecht idee, kan hij meteen de situatie beoordelen op (on)mogelijkheden.

Slotje dus.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu