Verleggen leiding voor buitenlamp

Georgedb

  • #1
Ik had, tot het kapotging, een soort gevangenislamp boven de deur, we willen een lantaarn naast de deur. Echter, een kabel van het punt waar de kabel uit de muur komt over de muur, is vrij lelijk. Er zit een spouwmuur tussen de binnen- en buitenmuur. De schakelaar zit binnen redelijk in de buurt van waar de lamp moet komen hangen. Zie de foto's. Ik heb echt geen idee hoe je zoiets doet? Als er helemaal geen lamp had gehangen, boor je dan dwars door binnen- en buitenmuur heen? En dan?

Ik wil niet iets op batterijen of zonnecellen. Ik had al een nieuwe lamp, lantaarnmodel, gekocht, maar dat ziet er niet uit boven de deur (zie plek waar kabel uit muur komt).

Buitenlamp_1.jpg Buitenlamp_2.jpg Buitenlamp_3.jpg
 

ABCDE

  • #2
Als er niks had gezeten inderdaad dwars door de muur heen boren, op afschot naar buiten. En dan met kabel naar buiten, binnen en buiten afkitten en direct je armatuur in. Of buis in het gat en daar kabel doorheen.

Je kunt ook voortborduren op wat er zit. Lasdoos met wartels hoog op de muur en dan over de muur een stuk kabel naar waar je de lamp wilt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu