Verlaagd plafond badkamer en koof in keuken

Keijers

  • #1
Ik ga een koof maken in mijn keuken met spotjes, daar zit tegen het plafond een stopcontact. Deze is geschakeld en die wil ik gebruiken voor spotjes op aan te sluiten. De koof valt over dit stopcontact en wordt dus niet meer bereikbaar zonder de koof open te breken.

Daarnaast wil ik een verlaagd plafond en wil dit natuurlijk zo strak mogelijk. De centraaldoos valt zo meteen achter de gipslaat en dan komt er stucwerk overheen. Dus ook om hier bij te komen moet het verlaagd plafond open worden gebroken.

Alle spotjes zijn 230v en worden aangesloten en doorgelust met een snoer zoals deze link verwijderd - mod. De kabels liggen los in de koof / verlaagd plafond. In de koof wordt dit dus aangesloten op het stopcontact, in het verlaagd plafond op het kroonsteentje van de centraaldoos.


Hoe onveilig is dit? En mag dit? En als dit niet mag, hoe zit het dan met de verzekering als er wat mis gaat?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
De link werkt niet. En we hebben liever geen links naar winkels. Plaats even het type snoer. Dat zou voldoende moeten zijn voor de beantwoorders.

Ik laat het beantwoorden over aan de deskundigen hier. Maar misschien is het wel mogelijk om een spot onder de wcd te zetten? Dan kan je door het gat er nog bij.
 

Keijers

  • #3
Bij deze! Gewoon een normale omhulste stroomkabel


Ik dacht zelf om er eventueel een speaker te plaatsen bij de centrale contactdoos. Altijd handig in de badkamer :-)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu