Verfafscheiding niet strak op structuurwand

Hobbynico

  • #1
Wieowie kan ons helpen.

Hoe los je het beste een niet strakke verfscheiding in een hoek op? Het gaat om een witte wand waar in het midden in een uitsparing een open haard is geplaatst. Deze uitsparing is grijs. Het gaat om een structuurwand met een vrij groffe (bijna ronde) korrel. Het leed is helaas al geleden maar wie heeft er een oplossing?

Bij het verven van de witte wand hebben we de grijze wand van de uitsparing afgeplakt in de hoeken maar helaas bij het aftrekken van de tape kwam er grijze verf mee.
Nu is de grijze wand van de uitsparing weer opnieuw geverfd maar het is niet gelukt om een mooie strakke verfscheiding te maken tussen de grijze en witte verf. Tweede probleem is dat de structuur niet meer goed zichtbaar is het dus op sommige plaatsen praktisch vlak is doordat de structuur met verf is bedekt. Niet mooi strak dus :shock:

Hoe valt dit probleem nu het beste op te lossen. We denken zelf aan een sierstrip oid? Maar dit gaat wel weer ten koste van het strakke karakter van de wand. Eventueel kan ik een foto plaatsen. Alvast hartelijk bedankt.
 

Toon

  • #2
Gewoon met geduld en een vaste hand de scheidingslijn schilderen.
Wat ik verder niet snap, dat als je een grove structuur hebt, dat je dat dicht/bijna vlak geschilderd krijgt?
 

Hobbynico

  • #3
Bedankt voor je reactie maar dat werkt dus niet.. gezien het resultaat.
Hopelijk heeft iemand nog andere tips???
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
In andere onderwerpen over dit soort problemen heb ik de verf-specialisten horen praten over zgn. low-tack tape.

Ik zal kijken of ik een link kan vinden naar die onderwerpen.

De gevulde structuur door de meerdere malen verven krijg je niet meer in structuurvorm, of je moet het eerst met een staalborstel te lijf gaan. Maar het is heel moeilijk het dan als structuur te laten uitzien, het worden al snel krassen.
 

Hobbynico

  • #6
Bedankt Klusidee Kees.
En die tape kan worden gebruikt om meekomen van verf te voorkomen?

Heb je misschien ook ideeën in de richting van een strip om het netjes af te werken? Een hoekelement oid? Want het gaat om een hoek in de wand.

------l__l------

Dit is de wand waarbij de in de uitsparing de open haard is geplaatst.
De ------ zijn wit en de uitsparing is grijs.

Ik wacht de link even af....
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #7
Ik heb die tape zelf nooit gebruikt, ik schilder altijd zonder tape... :wink: Dus ik kan niet zeggen hoe goed dat werkt, maar de adviezen werden gegeven door onze schilder-vakman, dus ik neem aan dat het dan wel goed zit...

Van die hoeken kan ik me vanaf de schetsjes geen goede voorstelling maken.
 

Hobbynico

  • #8




Zo, dit geeft een beter beeld denk ik.
Wat is een beste oplossing om het toch een beetje netjes eruit te laten zien? Zo van een afstand valt het mee, maar van dichtbij is de lijn niet helemaal strak.

Ik begrijp dat die tape handig is maar daar hebben we in dit stadium niet meer zoveel aan :shock:
Wellicht zijn andere oplossing?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #9
Ik zou een kwartrond latje nemen, en dat er tegenaan lijmen met montagekit (die witte, wateroplosbare). Indien je het in twee stukken moet doen, dan het langste stuk boven, onderaan een verlenging valt minder op.

Wanneer je een mdf latje neemt dat een witte folielaag heeft (als grondlaag) hoef je dat alleen maar (vóór het vastzetten) af te lakken met een matte witte verf, en klaar ben je. Misschien is het zelfs ongeschilderd al prima...

Koop wat van die lijstspijkertjes, dat zijn hardstalen pennetjes van ca 0,5 mm dik. Die gebruik je op een paar plaatsen om wat extra houvast te geven en te voorkomen, dat de lat naar beneden valt. Pas op voor je ogen bij het timmeren ervan, ze willen wel eens afbreken en dan spat er een stukje weg. Donkere pitjes van de spijkertjes eventueel even wegwerken met wat type-correctie-vloeistof.

Kijk in elk geval eens bij een paar bouwmarkten, er bestaan diverse leuke profielen voor dit doel!
 

Hobbynico

  • #10
Bedankt voor het meedenken Klusidee Kees!!!
 

EdP

  • #11
Zoiets heb ik zelf met veel geduld, een kleine kwast en een vaste hand gedaan door de kwast snijdend aan te zetten, zonder tape. Als je van dichtbij gaat kijken is het weliswaar geen 100% kaarsrechte lijn, maar het stoort verder niet.
 

Hobbynico

  • #12
Het probleem is inmiddels verholpen dankzij de geweldige tape.
Het is nu een mooie strakke lijn.
Allemaal bedankt voor de tips!
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #13
Mooi dat het gelukt is!

Misschien heb je nog een fotootje hoe het geworden is?
Van dichtbij dus, zoals de laatste foto hiervoor...
 

Maxiefratsie

  • #14
Er had ook een kitnaadje in de hoeken gespoten kunnen worden en dat schilderen. Acrylaatkit. Krijg je ook een strakke lijn. De kitnaad voor de helft meeschilderen en je hebt een strakke lijn. En een voordeel is dat je gelijk eventuele scheurtjes weg kan werken.

Gr Marcel.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #15
't Is wel een beetje mosterd na de maaltijd, want het werk is al klaar!

Maar toch bedankt voor het meedenken! :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu